Mandag kveld ble seks rumenere pågrepet, mistenkt for å ha prøvd å stjele diesel fra anleggsfirmaet Tverås Maskin og Transport på Malvik.

Olav Tverås er daglig leder i anleggsfirmaet. Ifølge Tverås er det ikke første gang han har blitt frastjålet diesel.

- Det er helt håpløst. Tidligere har det blitt stjålet en tank med over 5000 liter diesel fra anlegget her i Malvik, sier han.

Han vil ikke si for sikkert at det er de samme som nå prøvde å stjele dieselen, men at fremgangsmåten skal være svært lik de andre gangene.

-  Det er bom nede ved veien som gjør at de ikke kommer frem. Dermed hopper det personer ut av bilen med kanner og forsyner seg ved anlegget. De har hele tiden telefonisk kontakt med personen i bilen.

Løp til skogs

Overbetjent Per Helge Walen ved Malvik lensmannskontor sier tyveriet ikke var vellykket denne gangen. Eieren av bedriften skal ha ringt politiet da han oppdaget hva som var i ferd med å skje. Da politiet ankom stedet løp tyvene til skogs.

- De skal ha fylt opp en kanne på 15 liter, men ikke klart å ta den med seg. Den var for tung, sier han.

Vurderer utvisning

Da politiet senere på kvelden fikk meldinger om en nesten-ulykke mellom en bil og en utenlandskregistrert varebil, sendte de ut to patruljer for å spore den opp. Inne i den etterlyste varebilen fant politiet seks rumenere og en sterk lukt av diesel. De fant også slanger som brukes som heverter.

De mistenkte rumenerne satt i formidag i avhør hos politiet.

- Det blir vurdert utvisning hvis de blir dømt, sier overbetjenten.