Vaksineringen ved sykehuset stanset i går etter at sykehuset fikk beskjed om at det kunne ta 14 dager til neste ladning vaksiner kom. I kveld startes vaksinasjonen opp igjen, og fra i morgen er det full rulle på sykehuset.

- Vi stanset for å sikre at de få vaksinene vi hadde igjen ble fordelt på riktig måte. Nå har vi hatt en gjennomgang, og har fordelt det vi har igjen av det første vaksinelageret, sier beredskapssjef Håkon Gammelsæter ved St. Olavs Hospital til adressa.no.

Ambulansesjåfører prioritert

De resterende vaksinedosene vil ikke rekke til å fullføre vaksineringen av prioriteringsgruppen, men vil ifølge Gammelsæter føre de et godt stykke på vei.

- Vaksinene vi har holder ikke til alle ansatte i gruppe én. Men vi har i kveld startet opp med vaksineringen igjen, og blant annet vil ambulansesjåfører og luftambulansepersonell være prioritert, sier Gammelsæter.

Vaksinering av pasienter i risikogruppene har pågått fortløpende, men Gammelsæter kan ikke garantere at alle er blitt vaksinert.

Vet ikke når neste levering kommer

Neste levering av vaksiner til sykehuset kan det ta tid før kommer til Trondheim.

- Vi har fått vite at vi ikke får ny leveranse denne uken. I samtaler med Folkehelseinstituttet har vi fått beskjed om at vi må være forberedt på at det kan ta 14 dager. Hvor mange doser vi får er også usikkert, sier Gammelsæter.

Foto: VEGARD EGGEN