De 23 brannmennene fra blant annet Selbu, Malvik, Trondheim og Stjørdal ble ferdige med oppdraget i Gällö i går. Mandag morgen har de fått nytt oppdrag i Sveg, men kommer seg ikke dit.

- Helt toillat!

- Nå står vi og venter på å få kjøre videre. Redningstjenesten vet ikke hvor de skal sette oss inn. Det er jo helt toillat, sier innsatsleder Geir Arne Haugen i Trøndelag Brann- og redningstjeneste, som har vært i Sverige siden torsdag.

- Vi vil jo hjelpe, men vi får ikke hjelpe, sier Haugen frustrert.

Her er de trønderske brannmennene på oppdrag i Gällö. Oppdraget var ferdig i går formiddag, men tirsdag har de fremdeles ikke kommet seg til neste brann. Foto: TRØNDELAG BRANN- OG REDNINGSTJENESTE

De trønderske brannmannskapene skal til Sveg lengre sør-øst for brannen de fullførte slukkingen av i går. Men når de kommer seg dit er fremdeles uvisst.

- Det er godt med litt hvile, men folk er jo her for å arbeide. Hvile kan vi gjøre når vi er ferdige.

Hjelpsom lokalbefolkning

Haugen forteller at lokalbefolkningen er svært hjelpsomme.

- Overalt merker vi en enorm velvilje. Da vi stoppet på en bensinstasjon i stad kom eieren ut og ba oss på kaffe og wienerbrød.

Også innad i gruppen er moralen god.

- Arbeidsinnsatsen og moralen er utrolig, uansett tid på døgnet. Det er et fantastisk team å jobbe med, sa Haugen søndag ettermiddag.

Brannkonstabel i Stjørdalen brann- og redningstjeneste, Ketil Almbakk Foto: TRØNDELAG BRANN- OG REDNINGSTJENESTE

Bildegalleri: Her kan du se flere bilder fra kampen mot skogbrannene i Sverige