Adresseavisen skrev i mai en rekke artikler om MC-miljøet i Trondheim. Artiklene dreide seg blant annet om at motorsykkelklubben Ringhorne MC ikke kan la medlemmer bo i lokalene sine, og heller ikke ha verksted der. Klubben ønsket ikke å kommentere denne saken i avisen.

Samme ettermiddag som artikkelen sto på trykk, ble avisens journalist ringt opp av en person fra Ringhorne MC. Han ga uttrykk for at han ikke likte at det ble skrevet om saken, og at dersom journalisten ikke sluttet å omtale forholdet, skulle han komme og «slå inn trynet» på journalisten.

Litt senere mottok journalisten en tekstmelding fra samme nummer der det sto at det kunne bli ham selv han måtte skrive om, dersom han ikke sluttet å skrive «løgn».

Vil forfølge

- At det kommer trusler mot media, enten om bruk av vold eller for eksempel ryktespredning, ser vi svært alvorlig på. Slike trusler rammer ikke bare den enkelte journalist, men er også et angrep på ytringsfriheten, sier Flikke.

Han varsler at alle forsøk på å true journalister eller avisen vil bli forfulgt.

- Enkelte kriminelle synes å tro at de kan bruke slike metoder for å oppnå viljen sin. Men ingen kan gjennom trusler påvirke hva som kommer på trykk eller ikke, sier sjefredaktøren.

Han presiserer at avisen har rutiner for å sikre materiale som kan bevise trusler.

Tidligere trusler

I fjor ble en 35-åring dømt for å ha forsøkt å true en tidligere journalist i Opdalingen til å trekke en anmeldelse. Anmeldelsen gjaldt et overfall som journalisten knyttet til kritiske artikler om en MC-pub i Oppdal.

I 1999 ble et medlem av Hells Angels i Trondheim dømt til 30 dagers betinget fengsel for drapstrusler mot en journalist i Adresseavisen. Trusler om voldelige handlinger reguleres blant annet av straffelovens §227, som har en strafferamme på tre år.