– Selskapet takler en debatt om eierskapet selv om det skulle ta lang tid. Den daglige drift er ikke påvirket av det som nå skjer, sier Bjørnar Skjevik.

Da hadde han nettopp overvært gårsdagens debatt i fylkestinget, der det fra flere hold ble uttrykt en viss skepsis til prosessen som er satt i gang med å utrede en fremtidig eiermodell i kjølvannet av kommuereformen og en mulig sammenslåing av de to trøndelagsfylkene.

Skjevik sier han er fornøyd med at mange innlegg presiserte viktigheten av å ha en eiermodell som ivaretar selskapets interesser.

Mer fart i utredningen

Flere ordførere har krevd at det blir satt fortgang i denne prosessen. I fylkestingets vedtak, som fikk solid flertall, heter det, muligens derfor, at «fylkestinget ber fylkesrådet vurdere muligheten for å øke fremdriften i utredningen».

Selv om politikerne i denne omgang bare skulle ta stilling til et forslag om å utrede fem ulike eieralternativer, ble flere av sakens realiteter brakt til overflaten. Ingen av debattantene sa seg uenige i at NTE forsatt skal være i offentlig eie. Alle som hadde en mening om hvem som i fremtdien bør eie kraftgiganten, hevdet at kommunene bør overta styringen.

For mange alternativ

Fylkesrådet har antydet at to av alternativene - at aksjene i selskapet blir overført til den nye regionen eller at aksjene blir solgt - er uaktuelle.

Tomas Iver Hallem (Sp) stilte seg derfor uforstående til at det er nødvendig å utrede hele fem alternativ når kommunalt eierskap er så entydig utpekt som det mest aktuelle.

– Det skaper usikker og mistanke om at fylkesrådet har en skjult agenda med hensyn til sammenslåing av de to trøndelagsfylkene, sa Hallem.