Daglig leder Tove Moe Dyrhaug oppfatter samtlige av søkerne som seriøse - og mener dette sier mye om merkevaren Rosenborg.

– Vi ser at interessen rundt stillingen er stor, og oppfatter responsen som at vi er en populær klubb, sier Dyrhaug til Adresseavisen.

Forrige onsdag valgte RBK-ledelsen å lyse ut sportssjef-stillingen, i håp om å skaffe seg full oversikt over hvilke personer som kan være aktuelle.

– Vi har mange kvalifiserte navn på blokka allerede. Men det kan være navn vi ikke har tenkt på. Samtidig vil en utlysning gi en god pekepinn på motivasjonen til aktuelle kandidater, sa Dyrhaug til Adresseavisen den gang.

– Kommenterer ikke navn

Fredag gikk fristen ut, og den daglige lederen fikk responsen hun håpet på i jakten på å finne Erik Hoftuns etterfølger.

– Ja, det har kommet inn mye. Et tyvetalls søknader.

– Hvor kommer søkerne fra?

– Både fra Norge og utlandet, svarer hun – og bekrefter at det også er navn på lista som ikke har sin erfaring fra fotballen.

– Er det noen overraskende navn der?

– Vi vil ikke kommentere navn, sier Dyrhaug.

– I slike prosesser dukker det av og til opp «tullesøkere», med erfaring fra for eksempel dataspillet Football Manager. Hva kan du si om søkerne nå?

– Vi ser på alle disse søkerne som seriøse, sier RBKs daglige leder.

Skal ta seg tid

Dyrhaug vil ikke svare på når RBK har ansatt sportslig leder, annet enn at klubben skal ta seg god tid i prosessen. Nå starter jobben med å vurdere navnene klubben satte opp selv før de lyste ut stillingen, og vurdere dem opp mot lista av søkere.

Det er Dyrhaug, styreleder Ivar Koteng, styremedlemmene Vegard Heggem og Ola By Rise, samt organisasjonsleder Trond Alstad, som skal finne Rosenborgs framtidige sportslige leder.