- Regimet av vold og trusler som politiet snakker om er et oppdiktet eventyr, hevder 53-åringen. Mannen ble kjent med den ene prostituerte da han kjøpte sex fra henne vinteren 2005. Dette treffet skal ifølge mannen ha utviklet seg til et vennskapsforhold, der han hjalp til med veksling av penger, transport og leie av leilighet.

- Jeg visste jo hva de gjorde, men jeg har aldri sett noe til vold eller halliker. De gangene jeg kjørte dem i drosjen, tok jeg betalt. Men av og til var det problemer med å få betaling fra dem. For å unngå å registrere bomtur slo jeg inn beløpet først etterpå, hevder mannen. Politiet har motstridende opplysninger, som går ut på at mannen tok seg betalt svart for kjøreoppdragene.

Den halliksiktede drosjesjåføren erkjenner at han ved to anledninger ga hjelp med med å veksle kroner til euro.

Tjente på veksling

Drosjesjåføren bekrefter at han hjalp den ene av kvinnene med å ordne en leilighet.

- Verken hun eller utleieren var særlig gode i engelsk. Som en vennetjeneste var jeg kontaktperson for utleieforholdet, hevder 53-åringen.

Mannen avviser opplysningene om at han som drosjesjåfør skal ha rekruttert kunder til de prostituerte. Han har heller aldri forsøkt å oppnå sex som betaling for hjelpen han gav. Han nekter for at han har tiltvunget seg sex eller vært voldelig mot kvinnene.

- Jeg er snill som et lam og har aldri vært voldelig mot noen, hevder han.

- Hva tenkte du om kvinnenes situasjon?

- Det er synd at de må jobbe på dette viset. Men de ser vel at det er veldig enkelt å tjene en masse penger på kort tid på dette. Og jeg ser ikke noe galt i det så lenge det skjer frivillig - uten tvang og hallik, sier 53-åringen.

Var kjærester

- Det gikk mange måneder før det gikk opp for ham at hun var prostituert og kunne tenkes å ha en annen agenda. Min klient hadde ingen økonomisk fordel av det kvinnen måtte ha foretatt seg, sier Opdahl.