- Det er november og det snør.  Da er man ikke forsvarlig skodd dersom man fortsatt kjører rundt med sommerdekk. Kommer vi over bilister med sommerdekk på føret slik det er i dag,  vil de få et forenklet forelegg, sier operasjonsleder Trond Volden ved Trøndelag politidistrikt.

SE BILDENE AV VINTERENS FØRSTE SNØFALL Her er lesernes snøbilder

Tar en "spansk" en

Han forteller at enkelte bilister med sommerdekk på snøføre tar en "spansk en" når de blir stanset og sier de er på vei til verksted for å skifte dekk. - Aktsomhetsregelen gjelder uansett hvilket ærend man er ute i.  Er ikke bilen forsvarlig skodd, skal man la være å bruke den.

Å bruke sommerdekk på snøføre i november er noe helt annet enn at man ikke har byttet dekktype hvis det kommer et overraskende snøfall i okotber,  sier Volden.

Få de siste værnyhetene: Gjør som 18 500  andre - følg VærAdressa på Facebook

Ulykker med sommerdekk gir skjerpet reaksjon

- Og hvis bilisten med sommerdekk har forårsaket en ulykke?

- Dersom man forårsaker en trafikkulykke fordi man har brukt sommerdekk på snøføre, er det et brudd på vegtrafikklovens paragraf 3 . Der heter det at man som trafikant skal "være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret."

Å kjøre med sommerdekk med snødekke vil være klart skjerpende på politiets reaksjon og føre til forelegg.

En videre reaksjon fra politiets side er avhengig av hvor alvorlig trafikkulykken er, understreker Volden.

Følg VærTorsten på Twitter

Hør Adresseavisens kommentatorer på podkast: