Politiet etterforsker to alvorlige voldshendelser i Trondheim, der de mistenker at de samme gjerningspersonene kan stå bak:

  • 18.juli ble en mann slått ned på Solsiden. Fornærmede ble først spurt om han hadde røyk, før han uprovosert ble slått i kjeven. Politiet har sikret seg overvåkingsvideo fra hendelsen, som skjedde rett etter klokken 00.35.

  • 20.juli ble en mann slått ned i Kjøpmannsgata, ved Gamle Bybro. Mannen ble spurt om røyk, før han fikk flere slag i ansiktet. Han fikk en knyttneve i pannen, og neste slag traff det venstre øyet. Han falt i bakken, og mens han lå nede ble han sparket i ryggen og i beina. Hendelsen skjedde mellom klokken 00.30 og 01.00.

Les også: Julius skulle sjekke mobilen - så ble han slått ned av ukjent mann

Flere tips til politiet

- Har dere fått inn tips etter at bilder fra overvåkingsvideoen fra Solsiden ble publisert torsdag kveld?

- Vi har fått inn flere tips som vi ikke har undersøkt ennå. Vi undersøker tips opp mot opplysninger vi sitter med. Aktuelle personer vil bli kontaktet, sier krimvaktleder Arve Vagnild til Adresseavisen.

Sjekker forbindelse

Natt til fredag pågrep politiet tre personer etter ran på Nardo.

- Vi fikk melding fra en mann som hadde blitt fraranet noen kort klokka 03.35 i natt. Mannen ga beskrivelser av personene. Vi sendte en patrulje dit, og på veien møtte de på tre personer som lignet veldig på beskrivelsen, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt.

De tre mennene sitter nå i varetekt. Det er ikke tatt stilling til en eventuell fengsling.

Ifølge krimvaktleder Arve Vagnild undersøker politiet nå om denne saken kan ha en forbindelse til voldssakene i Midtbyen. Bakgrunnen for dette er at de pågrepne på Nardo er i samme alder som voldsutøverne.

- Hvor høyt prioritert er disse sakene?

- Disse sakene er høyt prioritert. Dette er en type atferd som vi ikke vil skal fortsette, sier Vagnild.

- Ta vare på hverandre

Karl Sellgren, fagansvarlig for natteravnarbeidet i Kirkens Bymisjon i Trondheim, kommenterer slik på voldshendelsene på Solsiden og Kjøpmannsgata:

- Dette er en trist historie. Jeg håper dette ikke er en trend som skal utvikle seg. Vi i natteravnene har ikke sett så mye til uprovosert vold i Trondheim tidligere, sier Sellgren.

Han vil oppfordre voksne til å følge med.

- Det virker som det er ganske unge ungdommer som står bak. Sommeren kan være en kjedelig tid for de som ikke har alt på stell og en tid der unge trenger en ekstra oppmerksomhet fra samfunnet rundt seg. Jeg håper at vi ikke ser en ungdomskultur som forherliger vold. Da må vi så fall sette inn tiltak for å håndtere dette i kommunen, mener Sellgren.

Natteravnene er ute frdedag og lørdag natt, som regel til kl.03. Sommeren er vanligvis noe roligere for de frivillige vaktene, ettersom de opplever mest trøkk i utelivet mens studentene er i byen.

- Vi går inn i en svært varm helg i Trondheim. Hva er deres oppfordring til folk som skal på byen?

- Pass på hverandre og pass på alkoholinntaket.  Få nok vann og spis godt. Hvis du er dehydrert, vil alkoholen virke kjappere enn du tror. Det er lett å gå fra venner og eiendeler. Plutselig eksploderer alkoholens virkning og du har ikke noen kjente rundt deg, sier Sellgren.

Krimvaktleder Arve Vagnhild sier at voldssakene i Trondheim har høy prioritet. Foto: ESPEN BAKKEN