På vei nedover Byåsveien ble han påkjørt av en personbil som svingte inn i kollektivfeltet hvor han kjørte. Bilen traff fremhjulet på motorsykkelen hans.

Sykkelen ble liggende i veibanen, mens Kvam rullet nedover mot en gårdsplass.

– Jeg reiste meg opp, men fikk veldig vondt i foten. Etter hvert kom også smerten i skulderen.

Stygt brudd

Kvam ble kjørt til St. Olavs Hospital, og fikk påvist et stygt brudd i venstre kragebein.

Den kvinnelige føreren av personbilen hadde ikke sett ham. Hun erkjente skyld, og fikk førerkortet beslaglagt på stedet.

Siden ulykken har Kvam vært helt eller delvis sykmeldt, men klarer likevel å fullføre førstegangstjenesten ved Ørland hovedflystasjon. Til høsten hadde han håpet å komme inn på Luftforsvarets flyveskole.

– Jeg hadde bestått testene, men etter ulykken har jeg fått avslag på alle søknadene mine i militæret med beskjed om at jeg må inn til ny vurdering av lege.

Plate i skulderen

Det er for tidlig å si om bruddet vil ha betydning for hans videre muligheter til militær karriere. I dag har Kvam en plate i skulderen som holder beinbitene på plass. Den skal kanskje ut om ett år, og da venter nok en omgang med sykemelding.

– Da blir det plutselig to år før jeg kan søke igjen. Det er utrolig trist.

Nå vil Kvam søke jobb til høsten, og avventer videre skolegang i ett år. 20-åringen er ikke villig til å gi slipp på drømmen om en militærkarriere ennå.

Fortsetter MC-livet

Ulykken har heller ikke skremt ham vekk fra MC-livet.

– Jeg liker å kjøre motorsykkel. Det handler om turglede, sier han.

Og om ulykken legger han til:

– Erfaringen tar jeg med meg videre. Jeg kunne helt sikkert ha gjort ting annerledes. Jeg prøvde å være synlig, og ikke legge meg i blindsonen til bilisten, men det hjalp ikke.

Stygt brudd: I dag har Kvam en plate i skulderen som holder beinbitene på plass. Foto: VEGARD EGGEN
Bil mot MC: Ulykken hvor motorsyklist Michael Kvam knuste kragebeinet. En kvinnelig bilist la seg inn i kollektivfeltet hvor han kjørte og traff forhjulet på sykkelen hans. Den kvinnelige bilisten fikk beslaglagt førerkortet på stedet. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN, Joakim Slettebak Wangen