- De beste vaktene er de der man serverer ute, sier Elise Aastorp, servitør på Solsidens Søstrene Karlsen, som innrømmer at hun kjenner litt på at sosiale medier i disse dager preges av fjellnatur, ski og hytteliv.

Også de aller fleste av restaurantens besøkende valgte å sette seg til bords utendørs i solsteika skjærtorsdag.

Servitørene Lena Mikalsen og Elise Aastorp jobber på skjærtorsdag.

- Vi har hatt god trøkk hele uka, men i dag merker vi at folk har forlatt byen, sier Aastorp før hun bærer et brett med drikkevarer ut i uterestauranten.

Kollega Lena Mikalsen er lærerstudent og godt fornøyd med å få jobbe på helligdagene. De få av de hun studerer sammen med som ikke har forlatt byen, har også blitt igjen for å jobbe.

Student og servitør Lena Mikalsen er godt fornøyd med å ta helligdagsvakter i påsken.

Får sitte

På Radisson Blu Royal Garden Hotel merkes også stillheten som nå har senket seg over byen.

- Helt hyttestemning blir det ikke, men vi har fått et stort påskeegg av sjefen, forteller resepsjonistene Joar Alexander Reitan og Malin Svepstad bak disken prydet med gule tulipaner, stearinlys og påskekyllinger.

Resepsjonistene Joar Alexander Reitan og Malin Svepstad på jobb skjærtorsdag.

Sommer, konferanser på høsten og julebordsesongen er hektisk for resepsjonistene. De forteller at påsken sånn sett blir det motsatte ytterpunkt, med halv besetning, og bare rundt en fjerdedel av hotellets kapasitet fylt opp. Det betyr en bedagelig atmosfære med Yatzy i resepsjonen, og ikke minst unntak i en av retningslinjene:

- Det er bare på helligdager vi får sitte. Resten av året står vi, sier Svepstad. Fordelen kommer i tillegg til et godt mottatt helligdagstillegg.

Resepsjonist Malin Svepstad på jobb skjærtorsdag.

Flere av byens hoteller og restauranter holder stengt på helligdagene. Også turistinformasjonen i Trondheim er stengt i ferien.