Tone Sofie Aglen merket seg at KrF står samlet om mistillit til Sylvi Listhaug. Men samtidig at Knut Arild Hareide ikke har sagt at han vil stemme for et mistillitsforslag i Stortinget.

- For selv om partiet er samlet i sin mistillit til Listhaug, er man ikke enige om at dette betyr at man skal felle regjeringen. Så lenge dette er et spørsmål de ikke er enige om internt, er det svært vanskelig å ta et slikt skritt som medfører at regjeringen må gå av, sier Aglen.

Hun minner om det dårlige valgresultatet for KrF - og at partiet står foran et vanskelig veivalg - før denne saken kom opp. Aglen peker også på at en del sentrale tillitsvalgte har advart mot å felle regjeringen.

- KrF er tydelig på at de vil at Solberg skal fjerne Listhaug. Er det noen sjanse for det?

- Jeg tror ikke det. Frp vil ikke gå med på det. Hadde dette vært en statsråd fra Høyre, ville vedkommende vært ute av regjeringen for lenge siden. Men dette er Sylvi Listhaug, som betyr så mye for mange velgere, og det vil ikke Frp gå med på. Det vil bli sett på som en for stor provokasjon å fjerne henne, at det vil neppe statsministeren gjøre.

- Kan det være noen andre «grep» som kan tas, som Hareide etterlyser?

- Det er vanskelig å se for seg hva det skulle være. Skal opposisjonen bestemme hvordan en statsråd kommuniserer for eksempel? Om regjeringen hadde pålagt Listhaug en slags munnkurv eller lovnader om kommunikasjonen framover, vil jo være et grep, men det høres rart ut. Men mye med denne saken er veldig uvanlig, og saken har fått en slik dynamikk at man kan ikke være sikker på noe, konkluderer Aglen.