Gjensidige Forsikring opplyser at både kjeller og 1. etasje i Kieglekroa er mulig å reparere.

– Slik vi vurderer det nå, er ikke Kieglekroa totalskadd som følge av brannen, sier byggteknisk konsulent i Gjensidige Forsikring, Terje Engen.

Forsikringsselskapet har jobbet hele uken med å skaffe seg oversikt over brannskadene.

– Det er vann- og røykskader, men kjeller og 1. etasje er bra intakt. 2. etasje og loftet, vet vi ikke. Det er ikke sjekket ut. Taket derimot er helt utbrent, sier Engen.

River brannruiner

Om det kan bli snakk om en gjenoppbygging, vil ikke Engen uttale seg om.

– Kieglekroa var en spesiell institusjon i bybildet, og er kanskje av den grunn verdt å restaurere. Men det er det opp til eierne å bestemme, sier Terje Engen.

I dag starter man arbeidet med å rive bort brannrestene i Krohaven.

– Vi rydder bort alle brannrester for å få vekk luktkilder. Deretter går vi i gang med å montere tak for å stenge konstruksjonene inne, og hindre vanninntrenging, sier han.

SE OGSÅ: Storbrann i Midtbyen

Innstilt på gjenoppbygging

Verken direktør Rune Sagen ved Thon Hotel Prinsen eller viseadministrerende direktør Rune Mikaelsen i Basale som er forvalter for Bøndernes Hus AS, kjenner til tallene det opereres med.

– Vi venter på tilstands- og takstrapport som vi håper å få over helgen. Kieglekroa har stått mørklagt helt siden brannen for ei uke siden. Det har stått på vann, og vi er usikker på hvor store skadene er blitt, sier Sagen.

De håper at Kieglekroa skal bygges opp igjen.

– Vi har en sterk motivasjon for å bygge opp igjen Kieglekroa, og vi er innstilt på at det skal skje så raskt som mulig, sier forvalter Rune Mikaelsen.

Byantikvar på befaring

I dag skal de ha byantikvar Gunnar Hoen med på en befaring på brannstedet. Houen skal blant annet brifes på hvordan stillas og rekkverk skal settes opp i forbindelse med arbeidet som skal gjøres.

Konferansesalen til Thon Hotel Prinsen fikk store skader, og har vært stengt etter brannen. Hotellet måtte blant annet avlyse julebord for nærmere 1000 gjester forrige helg. Hotelledelsen hadde håpet på en gjenåpning av salen i dag, men dette viste seg for optimistisk.

– Det er et komplisert bygg, og vi har drevet med luktsanering også i Prinsen-hotellet. Vi fjerner luktkilder, og en del av gulvet i konferansesalen er revet opp. Dette er det satt i gang reparasjon av, sier Engen.

Salen åpnes etter nyttår

Direktør Rune Sagen sier at det ikke er avgjort når hotellet kan åpne konferansesalen igjen.

– Dette vil jeg få vite mer om på mandag. Men jeg håper det kan skje første uka i januar. Det er omfattende skader. Halve gulvet må slipes og på halve må det legges ny parkett, sier han.

Gjensidiges anslag over de totale bygningsskadene på Kieglekroa og Thon Hotel Prinsen ligger på 12–15 millioner kroner.

Ut over dette kommer det avbruddet Thon Hotell Prinsen har hatt som følge av brannen.

– De har lidd et betydelig driftstap som kommer i tillegg til bygningsskadene, opplyser Engen.

Foto: stein bjøru
Hektisk uke: Både direktør Rune Sagen (t.v.) i Thon Hotel Prinsen og Rune Mikaelsen som representerer eier Bøndernes Hus AS, er innstilt på at Kieglekroa skal bygges opp igjen. Foto: Rune Petter Ness