Befaring avslørte at rømningsforholdene ikke holdt mål.

– Det er foretatt en vurdering av brannsikkerheten i bygget, og den konkluderer med at bygget ikke kan benyttes som overnattingssted, sier branningeniør Kirsti Rathe i Trondheim eiendom.

Ikke bra nok rømningsvei

– Hvordan kan det ha seg at en tidligere brannstasjon mangler brannsikkerhet?

– Det kan høres rart ut. Men så lenge brannvesenet var der, hadde man kontroll på brannsikkerheten. Når vi skulle bruke brannstasjonen på Leangen som overnattingsted måtte det søkes om brukesendring. En brannstasjon har samme branntekniske krav som til bolig, mens overnatting for bostedsløse er å betrakte som hotell og pensjonat der helt andre krav trer inn. Her var det snakk om å bruke andre etasje, og man kan ikke hoppe ut av vinduene i andre etasje i et hotell. Vindu i andre etasje kan ikke brukes som rømningsvei i et overnattingssted, sier Rathe.

Hun sier at det ikke var noen tvil om at planene om å bruke brannstasjonen til overnatting, måtte avvises.

– Det ville være rett og slett uforsvarlig å la ukjente som kanskje i tillegg ville ha språkproblemer, bo i bygningen, slår hun fast.

Skal rives

Jakob Grønning i eierskapsenheten i Trondheim kommune bekrefter at planen om å bruke brannstasjonen på Leangen som overnatting for bostedsløse EØS-borgere, er skrinlagt.

– Det er ikke aktuelt å bruke penger på en ombygging til dette formålet. På sikt er planen å rive brannstasjonen. Den står i et område som skal reguleres om, og det er foretatt en mulighetsstudie for ny bruk av området, sier Grønning.

Han viser til at Katarinasenteret i Innherredsveien er tatt i bruk som overnattingssted, og at dette blir opprettholdt midlertidig gjennom vinteren.