Selv om den andre bølgen av svineinfluensa nå ser ut til å være over, arrangerte Trondheim kommune i samarbeid med SiT og NTNU vaksinasjon av studenter i går og i dag. Vaksinasjonen kostet 100 kroner, men på tross av pris og en sykdom «utgått på dato», var det likevel mange som valgte å sikre seg ekstra godt.

I går oppfordret smittevernlege Eli Sagvik studentene til å vaksinere seg likevel, til tross av at ingen trøndere har svineinfluensa for øyeblikket.

Dermed møtte rundt 100 studenter opp på Gløshaugen for å vaksinere seg, forteller bedriftssykepleier og ansvarlig for pandemigruppa ved NTNU, Margunn Losnegard Karlsen.

- Det var overraskende mange som kom med tanke på at hysteriet har lagt seg, sier hun.

Nærmere 60 prosent av Norges befolkning er vaksinert, melder Folkehelseinstituttet. Følgelig avbestilte Norge 2,8 millioner vaksinasjonsdoser forrige uke.

Les om avbestillingen her

Også i dag arrangeres vaksinering på NTNU, denne gangen på Dragvoll. Losnegard Karlsen er usikker på hvor mange som kommer, fordi påmelding ikke er nødvendig, men håper likevel så mange som mulig velger å vaksinere seg.

- Ja, vi oppfordrer fremdeles alle i aldersgruppa mellom 20 og 30 år å vaksinere seg, etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet, så vi håper mange kommer også i dag, sier sykepleieren.

Foto: Leif Arne Holme