Lunkne julepølser, gulvmatter som vaskes i oppvaskmaskinen, ertestuing som ikke fryses ned i tide - syndelista var lang etter Mattilsynets uanmeldte inspeksjon hos Obs-kafeen på City Syd fredag ettermiddag. «Virksomheten har ikke styring med kritiske punkter som varmholding/nedkjøling», konkluderte inspektør Bente E. Lind i sin rapport.- Dette er fryktelig pinlig og vi er allerede godt i gang med å ordne opp, sa daglig leder Svein Li da Adresseavisen besøkte ham på kafeens kjøkken i går.

Vil bli bedre

Både kafésjefen og varehussjef Jonny Sand mener kafeens gjester kan føle seg trygge.- Vi har satset på en åpen kjøkkenløsning nettopp for at kundene skal se at vi tilbereder maten på en skikkelig måte. Ingen har blitt syke av å spise her, påpeker de to. De tar innover seg tilbakemeldingen fra tilsynet.- Det er soleklart at våre egne retningslinjer tilsier at dette skulle vært i orden. Nå må vil følge opp disse mye tettere, blant annet ved å overvåke temperaturen på maten, sier Li og Sand.

Upålitelige maskiner

I likhet med mange andre virksomheter sliter også Obs-kafeen med tekniske installasjoner som ikke fungerer godt nok. Kjøledisken holdt for lav temperatur, oppvaskmaskinen vasket ikke godt nok og et innfrysningsskap kjølte ikke ned maten fort nok.- Vi har jevnlig service på disse maskinene, og vil ta opp dette med leverandørene, forsikrer daglig leder Svein Li.

Foto: RUNE PETTER NESS