– Vi håper på kjempeoppslutning om dette jubileumsrittet, og med en kjølig mai snart tilbakelagt tror vi også på skikkelig godvær!

En annerledes jentehelg

Det sier en optimistisk Kristin Engan. Hun leder årets arrangementskomité i sykkelrittet som for ti år siden startet som et samarbeid mellom Idrettsparken hotell, Vauldalen Fjellhotell og Hotell Erzscheidergaarden.

– Den gangen gikk rittet under navnet «Jenter på hjul» og var ment som et tilbud om en annerledes jentehelg på Røros, sier Kristin Engan.

Håper på ny deltagerrekord

Hun forteller at rittet raskt ble så populært at de tre hotellene etter hvert måtte overlate oppgaven til Røros idrettslag, med sykkel-, ski- og skiskyttergruppene som arrangører.

– Deltagerrekorden er på 700 ryttere, og i år har vi håp om å kunne slå den. Vi regner nemlig med at mai har servert alt det sure været vi skal ha før vi står for tur til en fin, varm og solrik start på juni, sier Engan.

Ikke bare for topptrente

Fortsatt er Jenterittet et arrangement som alle jenter i noenlunde bra fysisk form kan delta i.

– Det sykles i fire ulike klasser fordelt på to forskjellige distanser, på henholdsvis 27 og 54 kilometer, noe som i praksis betyr en eller to runde i den gode gamle traseen vi har brukt siden starten i 2005, sier Engan.

Hun understreker at Jenterittet i utgangspunktet ikke er en beinhard konkurranse mellom topptrente sykkelryttere.

– De beste i 54 km klassen tur aktive er riktig nok gode, meritterte ryttere. Men grunntanken er likevel at de fleste først og fremst skal konkurrere med seg selv for å nå egne mål, sier hun.

Fin måte å komme i gang

Jenterittet kan dermed være en perfekt setting for både unge og voksne jenter som har lyst til å komme i gang med noe nytt, i form av felles trening på sykkel for å komme i bedre fysisk form.

– Vi har f.eks. en 27 km trim/bedriftsklasse uten tidtaking som kan være en ypperlig start for dem som vil prøve seg frem.

Vakre Mølmannsdalen

De øvrige klassene er 27 km ungdomsklasse med tidtaking og en tilsvarende distanse for tur/aktive.

Rittet går i all hovedsak på grusvei og stier i det vakre Mølmannsdalsområdet sørøst for Røros sentrum, og med en asfaltstrekning fra Tørresdalen tilbake mot målgang eller runding i Røros sentrum.

– Deltagerne kommer hovedsakelig fra Trondheimsområdet og Fjellregionen, men også sørfra østlandsområdet. I år har vi fått tilsagn om deltagelse av ca. 100 jenter fra en stor jenteklubb i Trondheim. De ligger godt an til å bli den største enkeltgruppen, sier Kristin Engan.

Sosialt samvær på kjøpet

Hun legger til at det også er vel verdt å nevne, at deltagerne har alle muligheter til samtidig å oppleve den historiske Bergstaden, med sine mange tilbud både når det gjelder shopping og gode lokalmatopplevelser i en sosial atmosfære.