Tallinn: Steinkjer-løperen tok seg enkelt videre fra forsøksheatet på 800 meter under U23-EM. Men i semifinalen var han ikke å se på startstreken.

- Jeg tåler ikke to løp etter hverandre. Jeg prøvde å varme opp, men smerten var for store, innrømmer 21-åringen.

Bytter til 1500

For å unngå problemet vurderer 800-meter-løperen å droppe favorittøvelsen og satse på en lengre distanse. På 1500 meter holdes ikke et like høyt tempo. Distansen krever mer utholdenhet, men mindre melkesyre. Det tror Frøskeland kan holde smertene på avstand.

- Jeg blir veldig anspent av å løpe med melkesyre. Teknikken blir dårlig, og det gjør at jeg får vondt. Treneren og jeg skal vurdere om jeg skal bli 1500-meter-løper neste sesong, sier glomfjordingen og legger til:

- Jeg syns 800 meter er artigst og vil fortsette med det, men jeg tror nesten jeg kan gjøre det bedre på 1500.

Årsak ukjent

Treneren, Henrik Sandstad, tror eleven kan hevde seg godt på lengre distanser, men at hovedfokuset må være å finne årsaken til problemene.

- Vi må ta MR, røntgen og gjøre det vi kan for å finne ut hva som gjør at han får vondt. Deretter kan vi snakke om hvilken distanse han skal løpe. Det er mesterskap som teller, og der må han uansett tåle flere løp, sier Sandstad (bildet).

Tok grep

Frøskeland har slitt med ryggen før, men trodde han hadde fått bukt med problemet.

Etter et løp på Bislett forrige helg, er smertene bare blitt verre.

- Jeg tror selv at jeg er for stram i muskulaturen. Jeg må myke opp hoftepartiet og bli sterkere. Det har gått bra hittil i sommer, men nå er jeg tilbake der jeg var, sier en skuffet Frøskeland.

Treneren Henrik Sandstad forteller at de tok grep i vinter, men at årsaken til smertene fortsatt er uklar.

- Helt frem til i vår har han hatt en egen bevegelighetsinstruktør, og vi har prøvd å trene opp ryggen og magen. Vi kuttet ut treningen i sommer for å spare krefter, det var kanskje dumt, sier Sandstad.

Debut i NM

I følge Frøskeland er ikke sesongen over. Han mener å være i kjempeform, og den nye distansen kan bli testet ut allerede på slutten av sommeren.

- Jeg tror jeg er klar igjen om noen dager. Da skal jeg løpe 800 meter til helgen, hvis ikke trener jeg frem mot NM. Der skal jeg kanskje prøve meg på 1500 meter, sier Steinkjer-løperen.

Sandstad tror 21-åringen kan gjøre det veldig bra i de resterende løpene denne sesongen, enten det blir på 800- eller 1500-meter. Og han er ikke bekymret for at ryggskadene skal sette en stopper for karrieren til Frøskeland.

- Han kommer til å løpe enkeltløp, og det tåler han helt fint. Formen hans er det ingenting i veien med. Etter sesongen finner vi garantert ut av ryggproblemene, fastslår trener Henrik Sandstad.