ROLF JOHANNESSEN

Det var med stor sorg vi fikk beskjed om at Rolf ikke er blant oss mer. Det er ufattelig å forstå at en kjær kollega ikke er med oss lengre. Han ble født 28. september 1953 og døde 30. juli.

Vi ble kjent med Rolf da vi startet på Leistad Ungdomstilbudet i 2009. Fra første dag ble vi kjent med Rolf som en flott og kjær kollega med et stort engasjement for jobben sin som miljøarbeider på ungdomstilbudet.

Han var et levende og allsidig menneske. Rolf bydde på seg selv og bidro til et godt arbeidsmiljø. Han delte både gleder og sorger med oss kolleger, og var samtidig en god lytter. Rolf hadde et stort hjerte for ungdommene han møtte gjennom jobben sin på Leistad, og poengterte ofte at han hadde fått drømmejobben. Rolf sitt gode og snille vesen, hans evne til empati og til å gi omsorg vekket tillit.

Rolf var glad i folk, interessert i hvordan andre hadde det, og delte også ærlig sine egne erfaringer. Han hadde humor og alltid et smil på lur. Rolf var flink med ord. Han fant de gode ordene når noen skulle markeres eller feires. Rolf var også en ordensmann. Han tok naturlig ansvar for praktiske oppgaver, noe vi kollegaer satte stor pris på.

Rolf hadde mye varme og humor, og bidro ofte til en god latter på jobb. Vi husker alle Fagdagen på Ørlandet Kysthotell, hvor Rolf stilte i bastskjørt og Rosenborgskjorta og framførte den nye Leistadsangen – kollegaene lo godt da.

Rolf hadde stor forkjærlighet for naturen. Det kom bl.a. til uttrykk gjennom naturfotografier. Rolf så detaljer og det vakre i naturen og hadde en egen evne til å fange det opp med linsa si. Fotografering var en av Rolfs store interesser. Han var også en ivrig sopp- og bærplukker. Hver høst dro Rolf og Unni ut i marka på bær- eller soppsanking, så ofte de kunne. Rolf hadde stadig drømmer om reiser, og flere store reiser ble realisert. Han og Unni dro på reiser til Dubai, Australia, Fidji osv – og planlegginga i forkant var viktig – til den minste detalj. Han hadde stor glede av dette.

Rolf hadde sans for god og tradisjonsrik mat. Han likte å planlegge å bruke god tid på måltid sammen med både ungdommer og kollegaer. Ungdommer og kollegaene fikk smake Rolfs spesialitet – pannekaker med soppstuing, og før jul ble det ofte smakebiter av julebakst.

Fotball og Rosenborg var også en av Rolfs store lidenskaper. Han var ivrig på Facebook med oppdateringer og støtte til laget under kamper – og ble en smule skuffet da resultatet ikke sto til forventningene. Men Rolf hadde alltid trua.

Vi fikk fine år sammen med Rolf – vi vil savne hans gode humør og kjappe replikker. Takk for gode minner.

Kollegaer på Leistad Ungdomstilbudet