Flere lesere har i løpet av lørdagen sendt inn snøbilder til adressa.no. Tydal, Røros og Vassfjellet er blant stedene hvor været minner om alt annet enn sommer.

Da Ole Øvre var på vei til hytta i Tydal fredag, måtte han stoppe og fjerne snø fra vindusviskerne. Heller ikke Erling Foss kunne være sikker på hvilken årstid vi er inne i da han parkerte bilen utenfor hytta ved Tydal Skisenter fredag.

- Kos med innepeis

- Jeg er en fjellets mann, og er vant til skiftende vær. Vi har kommet hit siden 80-tallet, men jeg kan ikke huske å ha opplevd noe slikt i slutten av juni.

Bildet han sendte til adressa.no viser et sankthansbål dekket av snø. Ifølge Foss har det snødd tett hele dagen, og han tror neppe det blir noe sankthansbål i år.

- Jeg har bålet innrammet av steiner av sikkerhetsmessige årsaker. Hadde sankthans vært på en varm sommerdag uten nedbør i det hele tatt, ville vi ikke tent opp bålet. Nå blir det nok ikke noe bål uansett, men det er jo kos med innepeis også.

Største snøfall siden 1978

Den offsielle målingen ved målestasjonen Stugudal - Kåsen på 730 meters høyde viser fire centimeter nysnø lørdag. Det er det største nysnøfallet som er registrert i Tydal  så sent i juni siden målingene begynte i 1978.

- Det blir ingen kald chablis rundt bålet når vi skal feire sankthansaften. Vi må nok ha noe varmere når været er slik, sier han lørdag kveld.

foto
Slik så det ut i Vesslinglia i Tydal, kvelden før midtsommeraften. Foto: Erling Foss