Ta det med ro, det er ikke ekte vare, selv om det på langt hold kan virke litt suspekt med to avkappede hoder festet på toppen av to staker.

- Det er vårt reklamebyrå Tibe T som har kommet med et påfunn. Det er et groteskt syn som møter folk, så det blir helt klart lagt merke til. Det har blitt populært å ta selfies med dem, forklarer produsent i Korsvikaspillet, Vibeke Hay Wold.

- Ikke vondt av å se det

Stuntet er nemlig satt ut i livet i forbindelse med Korsvikaspillet som arrangeres i midten av juni. Hodene illustrerer Håkon Jarl og hans trell Kark, som ifølge historien endte sine dager med avkappede hoder.

Kreativ leder i Tibe T, Harald Øren, forteller at dette er et stunt de også har gjort tidligere. Han tror ikke det er problematisk å sette dette ut i gatene i Trondheim.

- Det er nok sikkert noen som vil føle seg støtt, da dette nærmest daglig foregår andre steder i verden. Vi hadde ikke gjort det om det ikke hadde hatt noen relevans så klart. Samtidig er det aktuelt, og det kan kanskje være greit at vi i Norge også blir minnet på hvor brutalt det var her under kristninga av Norge.  Om noen føler seg støtt, så tror jeg uansett ikke vi har vondt av å se det, sier han.

foto

- Jeg har så langt ikke registrert at det har kommet negative reaksjoner på stuntet. Vi ønsker så klart oppmerksomhet rundt det vi holder på med, så sånn sett er det bare positivt med litt blest, forteller Stine Slind Aas i Korsvikaspillet.

I likhet med Øren, mener Hay Wold at dette er noe som fortjener å bli fortalt.

- Vi må fortelle det som det er. Dette er den beste historietimen du kan få, understreker hun.

Lang tradisjon

Korsvikaspillet har siden 2010 blitt arrangert i Korsvika på Lade. Sagaspillet ble første gang satt opp i 1989 til 800-årsjubileet til Lade kirke.

Det er Catrine Telle som står for regien av spillet, mens Lavrans Haga, Daniel Adolfsson, Tuva B. Larsen, Marte Stolp og Endre Hellestveit er skuespillerne man kan få sett i Korsvika.

foto
Stuntet illustrerer skjebnen til Håkon jarl og hans trell Kark, som begge fikk sine hoder kappet av. Foto: Camilla Kilnes