Oppdal Hotellinvest A/S er klare til å begynne byggingen av Skifer apartments. Det nye prosjektet vil bestå av 27 leiligheter på mellom 64–135 kvadratmeter, samt en ny konferanseavdeling på 300 kvadratmeter på Skifer hotell på Oppdal.

–Vi har besluttet å realisere prosjektet, men det forutsetter nok salg. Når vi har solgt 50 prosent av leiligheten vil vi begynne byggingen. Vi har tidligere jobbet med mulige scenario for å realisere det. Vi har kjøpt tomta og tegnet mange forslag til hva vi skal ende på. Nå har vi tegningene klare og skal begynne med salgsprosjektet til høsten. Vi jobber for tiden med markedsplan, og vil være synlige i markedet innen de neste fire ukene, forteller daglig leder i Oppdal Hotellinvest A/S, Bjørn Ove Ansnes.

Det er Eiendomsmegler 1 som skal stå for salget av leilighetene og prisene vil begynne på 2,9 millioner kroner.

–Det vi gjør nå er å bygge ut et leilighetskompleks relatert til hotellet. Selv om leilighetene i utgangspunktet er selveierleiligheter, vil det også være mulig for utleie via driftsselskapet av hotellet, for dem som eventuelt ønsker det. Beboerne vil ha tilgang på roomservice og vask med mere. Samt fri tilgang til hotellets fasiliteter som trimrom og velvære område, utdyper Ansnes.

–Det eneste man behøver å gjøre er å komme seg til leiligheten, så skal vi fikse det meste, sier hotelldirektør Erik Sæter.

Utvider konferansefasiliteter

–Quality Hotell Skifer har blitt en suksess. Det er god drift på selve hotellet og nå ser vi behovet for utvidelse av konferansefasilitetene. Vi har sett at det har vært en utfordring i forhold til kapasitet på rom knyttet til konferansefasiliteter, og driverne hadde et ønske om større konferansefasiliteter. Markedet for leiligheter i Oppdal sentrum har hatt en positiv utvikling, og Quality Hotell Skifer har blitt et attraktivt produkt i regionen, forteller Bjørn Ove Ansnes.

Quality Hotel Skifer på Oppdal er nå en del av hotellkjeden Nordic Choice Hotels, som eies av Petter Stordalen. Styreleder i Oppdal Hotellinvest A/S er eiendomsinvestor Arthur Buchardt. Oppdal Hotellinvest A/S eier den eksisterende bygningsmassen til hotellet sammen med Oppdalstoppen invest A/S, som eies av mangemilliardæren som helst vil omtales som fisker, Kjell Inge Røkke, og Bjørn Ove Ansnes og Mari Røhjell Ansnes.

Potensial for vekst

Ansnes uttaler at det er gunstig for dem at Choice har et stort apparat på salg, og at dette noe de ønsker å videreføre.

–Siden vi er en del av en større kjede vil vi få drahjelp derfra, både med bonusprogram og egne selgere. Stadig bedre utnyttelse av overnatting er positivt for oss. Vi ser på bakgrunn av sesongvariasjoner, at det enda er potensial for vekst på Quality Skifer hotell. Kunden skal kunne gå tørrskodd fra leiligheten til hotellet. Dette er "byens beste tomt", det er et flott område hvor det fortsatt er kapasitet til å utvide. På sikt ser vi også for oss å kunne utvide ytterligere i forhold til hotellkapasitet. Dagens planlagte utbyggingen består av 27 leilighet med parkeringskjeller samt circa 300 kvadratmeter med konferansefasiliteter, utdyper han.

Shared space

Oppdal har fått en omlegging av E6, noe som gjør at gamleveien som grenser inn til Skifer hotell skal oppgraderes til aktivitetsgate. Sammen med Skifer hotell, skal kommunen og det eksiterende næringsliv bruke 20 millioner på såkalt shared space i sentrum. Den skal, i tillegg til uterestaurant, bestå av aktivitetsgate, skatepark og lekeområde for barn.

–Gammel E6 skal rustes opp med ca 20 millioner og dette frigjør areal slik at vi også kan etablere uterestaurant i tilknytning til hotellet. De er med på å endre Oppdal sentrum og investeringene underbygger hverandre. Oppdal sentrum blir ny og flott. Det har ikke vært så mange fritids leilighetskompleks på Oppdal tidligere. I og med at boplikten er borte, kan både fastboende og fritidsturister kjøpe leiligheter. Vi ønsker å rette markedsføringen mot fritids segmentet. Dette blir ikke noe timeshare, men et rent leilighetssalgs kompleks med tette bånd opp mot Quality Skifer hotell. Det blir et kvalitetsbygg med fasader i skifer og panoramautsikt mot sørvest fra store balkonger, forteller daglig leder Bjørn Ove Ansnes.

–Kommunen har satt av bra med midler for shared space. Det er en helhet med fokus på fotgjengerne. Vi ønsker å bidra til å skape en levende gate med rom for alle, sier han.

Utviklingsleder i Oppdal kommune, Jan Kåre Husa, bekrefter at kommunen har hatt sitt 20 millioners prosjekt ute på anbud.

–Vi er i disse dager klar for å skrive kontrakt. Det er Oppdal maskinkompani A/S som har fått kontrakten på ny sentrumsgate fra Skifer hotell fram til riksvei 17. Byggestarten på gaten er i august og den vil ferdigstilles neste sommer, sier Jan Kåre Husa.

–Oppdal er kanskje best kjent som vintersportsdestinasjon men faktum er at trafikken er størst i sommerhalvåret. Dermed blir vi en svært attraktiv helårsdestinasjon med et svært spekter av ulike aktiviteter for enhver smak, legger Bjørn Ove Ansnes til.

Les også: Røkke, Buchardt og Ansnes bygger ut hotellet i Oppdal