- Jeg ble bråvekket av mannen min som sa at det lå en elg i dammen. Det første vi tenkte var at den hadde gått gjennom isen, sier Janne Andresen.

Barndomshjemmet hennes ligger i Åsen, og sammen med mannen Egil bruker hun det i feriene.

I nærheten av feriehuset i Husbygrenda er det et gammelt grustak hvor det i vinter har dannet seg en større dam.

Janne og Egil Andresen har et feriehus i Husbygrenda. Det var de som oppdaget elgkua på glattisen lørdag morgen.

- Vi går tur forbi denne dammen hver morgen, og jeg har flere ganger kommentert at den har vokst etter hvert som sola har tint isen. Det er veldig mange elgspor rundt her, så sånt kan jo skje.

- Det var som Bambi på isen

Da Egil Andresen kikket ut av vinduet i sjutiden påskeaften, så han ei lita elgku ligge nede på isen.

- Den hadde ikke gått gjennom isen, men lå med bakføttene rett ut. Det var som Bambi på isen. Den må ha løpt utpå i løpet av natta, og så har det vært for glatt til at den har kommet seg av dammen. Vi har aldri opplevd noe sånt, sier Janne Andresen.

Hun ringte politiet, som igjen kontaktet Viltnemnda i Levanger. Etter mye om og men fikk Viltnemndas leder Eva Brøndbo tak i et par jegere som bor i nærheten. I mellomtiden hadde hun selv lagt ut på turen til Husbygrenda, men før den tid tok historien en uventet vending.

Ga elgen vann og gulrøtter

- Jeg hadde noen stropper i bilen som jeg la rundt elgkua. Så festet jeg dem til bilen og dro henne opp, sier Adresseavisens fotograf Erling Skjervold.

Da de lokale jegerne kom til stedet, forsøkte de å hjelpe elgkua på beina. Hun fikk litt vann, gulrøtter og høy, men  de så raskt at det ikke var noe håp.

De lokale jegerne Leif Oskar (til venstre) og Thomas Brænne dro til Husbygrenda for å ta seg av elgen.

I 09.30-tiden ankom Eva Brøndbo Husbygrenda. Hun sa seg enig med jegerne.

- Elgkua falt antagelig da hun kom ut på isen, og har brutt av punktet i ryggen som kalles krysset. Når hun er lam i bakbeina er det ikke mer å gjøre, sier Eva Brøndbo.

Klokken 10 på påskeaften ble elgkua avlivet.

- Det ble en trist affære, dette. Vi prøvde det vi kunne, men til slutt hadde hun ikke livets rett.

Eva Brøndbo er leder av Viltnemnda i Levanger.