I løpet av sommeren vil også SsangYong og Saab-delen bli solgt. Din Bil eies av Coop Midt-Norge.

Det var Bilnytt.no som først meldte at Coop har solgt Citroën- og DS-delen til Bertel O. Steen.

Kjøpet er et ledd i Bertel O. Steens strategi for å styrke forhandlerkjeden i Trøndelag. Overdragelsen vil skje i midten av juni. Det er ennå ikke klart hvem som overtar SsangYong og Saab-virksomheten.

Det var Trondos som for mange år siden kjøpte Saab-forhandleren Grødem & Dyrseth. Mange i bilbransjen har gjennom årene stusset over at nettopp Trondos skulle beskjeftige seg med bilvirksomhet. Senere er Trondos blitt Coop Midt-Norge etter ytterligere fusjoner.

Går med tap

Og nå sier administrerende direktør Torbjørn Skei i Coop Midt-Norge at bil havner utenfor kjernevirksomheten.

- Din Bil har de siste to-tre årene gått med tap, sier Skei.

Bedriften har om lag 18 ansatte. Noen blir med over til Bertel O. Steen, og noen kan risikere å bli sagt opp. – Hva som blir resultatet, kan jeg ikke si noe om i dag. Vi er midt oppe i den prosessen, understreker Skei.

Da Saab i Sverige avviklet produksjonen, klarte Din Bil å få agenturet for Citroën i 2010. I 2008 hadde firmaet sikret seg agenturet for koreanske SsangYong, som frem til nå har vært mest kjent for varebiler i Norge. Fortsatt har Din Bil service og reparasjoner på Saab.

Flytter til Østre Rosten

I juni flyttes Citroën- og DS-delen til Østre Rosten, i samme bygg som Motor-Trade, Prøven Bil og Kia Trondheim holder til.

Administrerende direktør i Bertel O. Steen Detalj, Marius Hayler, sier til Bilnytt.no at han ser frem til å kunne representere Citroën og DS også i Trondheim. Med Citroën og DS på plass i Østre Rosten vil de få et bilhus med alle merkene under ett tak. Til Adresseavisen sier Torbjørn Skei at bygget på Sluppen, som huser Din Bil, vil på ett eller annet tidspunkt måtte rives. Området skal bli en helt ny bydel om noen år. Inntil videre vil Coop leie ut bygget. Fra før leier bilfirmaet Carpoint lokaler i samme bygg.

Skei sier at for 30 år siden hadde daværende Trondos et ønske om å bli stor på bilvirksomhet. Det ble skissert planer om å selge fem–seks ulike bilmerker, men den gangen nektet bilimportørene å ha merker fra konkurrenter under samme tak. I dag er det blitt mer vanlig.

Slutter med bil: Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge, er kommet til at bilforretning ligger utenfor Coops kjernevirksomhet. Nå selges Din Bil. Foto: Vegard Eggen