Idar Vollviks nyeste satsing, appen Geddit, har signert en samarbeidsavtale med det thailandske underholdnings- og mediekonsernet Bec-Teros administrerende direktør, Brian Lindsay Marcar.

Dette skriver nettavisen E24 tirsdag.

Konsernet driver en rekke ulike medieproduksjoner, og eier blant annet Thailands største kommersielle TV-kanal, flere radiokanaler, et plateselskap, landets største biloperatør på nett.

Den tidligere Chess-kongen fra Trøndelag har sammen med direktøren for konsernet dannet foretaket Geddit Thailand, hvor sistnevnte eier 51 prosent av aksjene og Geddit resten.

Håper på stor vekst

Ifølge Vollvik er Geddit verdt «noen få hundre millioner» i dag. Overfor E24 tør han ikke å tallfeste verdien av Thailand-avtalen.

– Det er vanskelig å sette tall på det, men den er verdt mye, for å si det sånn. Vekstpotensialet er enormt, sier Vollvik til avisen.

Interaktiv markedsføring

Appen Vollvik nå satser på er en såkalt «gamified marketing-plattform», og går ut på at brukeren har en digital avatar som kan bevege seg i et virtuelt landskap. Her skal brukeren finne konkurransekampanjer hvor de kan vinne tilbud og premier fra annonsørene som samarbeider med Geddit, skriver avisen.

Appen er allerede lansert i Norge, men er fremdeles under utvikling. Foreløpig har den norske varianten kun kampanjer fra Geddit selv, da salget fra annonsørene ikke har startet ennå. Salget starter for alvor i Asia i august. Vollvik mener at spill og underholdning har større verdi i Asia enn det har i Norge, skriver avisen.

– En del av plattformen er at vi gir bort ting gratis, som er større i USA og i Asia. For eksempel driver amerikanerne fremdeles og klipper ut rabattkuponger. Med fremtidens markedsføringsplattformer slipper du det, ettersom du samler kuponger elektronisk. Vi vet at det kommer andre etter hvert – det er veldig mange som ser at fremtidens markedsføring skal være interaktiv, sier Vollvik til avisen.

Skal pendle

15. juli flytter Geddit Thailand inn i en skyskraper i Bangkok, hvor 8–10 ansatte skal inn for å jobbe med salg, grafikk og lokal utvikling og tilpasning. Selv planlegger Vollvik å legge inn en del reisetid i kalenderen fremover.

– Jeg har kjernefamilien og Bergen, så jeg skal pendle til Bangkok. Det er flere fra både Oslo- og Bergen-kontoret som skal gjør det, sier han til avisen.

Konkursbekjæringer

Chess-gründeren og investoren er tidligere begjært personlig konkurs flere ganger. Det samme gjelder flere av hans selskaper. Han har imidlertid klar å drive videre som foretningsmann.