Nord åpner med 1 kløver, og syd svarer 1 hjerter (eller 1 ruter = hjerter om N/S bruker overføring på 1 kløver). Syd får vite at nord har 12-14 grand med tre hjerter. Slem kan stå, og om syd kontrollmelder kløver vil nord være med på notene med kontrollmelding i ruter.

Bør det meldes slem? De som spurte med 4 grand fikk vite om to ess og trumfdamen, og da endte mange i 6 hjerter. Slik så hele spillet ut:

Dobbel spar og tre ruter hos nord ville vært bedre. Som det var måtte ganske mye til. Det kan kastes spar hos nord på ruter, men ikke før trumfen er tatt ut, så det må finnes parkering for syd sine spar. Kløverfinessen må gå. I hjerterkontrakt bør den tas tidlig, så kan kløver trumfes fulgt av hjerter ess-konge og hjerter til damen. Siden trumfen sitter 3-2 kan nok en kløver trumfes, og den femte kløveren blir godspilt, ruter ess er inntak. Dette gir 0+5+4+3 = tolv stikk.

Flere overså godspilling av kløveren på denne måten, og de gjorde seg avhengig av kløverfinesse (gir ett sparavkast) og spar ess foran. Det gikk også bra! 6 hjerter er en del bedre enn 6 grand hvor både spar ess og kløver konge må sitte riktig plassert. Vinnerparet fikk alenetopp for 990 i 6 grand! Å vinne 980 ga 75%, utgang ca. det samme motsatt vei, mens to par gikk bet i slem.

Her kan du lese mer om bridge.