I gårsdagens papirutgave stod en liten, nesten umerkbar notis, på debattsidene i Adresseavisen. Der stod det som følger:

«Kjære sorgenfri selger. Du som sto ved Trondheim Torg med et stort smil og prøvde å selge juleheftet. Beklager på vegne av alle de som passerer deg og ikke engang ofrer deg et blikk der du står kald og gjør en uhyre viktig jobb for Trondheim. Takk for at du er akkurat den du er, og hjalp meg opp fra isen når jeg ramla. Ingjerd 78 år».

Hvem er din hverdagshelt? Les andres historier og legg inn din egen.

«Tåra i øyan»

Innlegget har raskt spredd seg på Facebook som en farsott, og på gatemagasinet Sorgenfri sin Facebook-side har det nå kommet opp i nesten 7000 likes med en rekkevidde på rundt en kvart million lesere. Over 600 har delt debattinnlegget.

Flere har engasjert seg og blitt rørt av den lille historien. Dette er noe av det de skriver på Sorgenfris sider.

«Så flott at Ingjerd skrev dette innlegget - velfortjent ros til en medmenneskelig selger!»

«Herlig lesning!»

«Respekt»

«Så vakkert så æ får tåra i øyan...»

«God tilbakemelding som sikkert varme i en kald verden. Respekt er nesten et fremmedord i dag».

«Deilig at noen er i stand til å hjelpe»

«Disse menneskene står der respekt av, har opplevd noe lignende».

Anonym 78-åring

I disse førjulstider så derfor Adresseavisen for seg en fin reportasje med Ingjerd (78) og den reddende engel fra Sorgenfri. Problemet er bare at det er vanskelig å spore opp kvinnen, da hun kun har levert sin historie anonymt uten sporbar kontaktinformasjon via Adressa.no.

Uten Ingjerd (78) er det også vanskelig å finne ut hvem selgeren er.

– Med den informasjonen vi har så er det vanskelig å finne selgeren. Det er ingen info om kjønn eller tidspunkt for når dette skjedde. Men det hadde vært moro å finne ut av. Det har jo vært helt ekstremt med tilbakemeldinger, sier daglig leder i Sorgenfri, Erlend Paxal.

De har nå hengt opp etterlysning i gangen på kontoret i midtbyen.

– Vi håper vedkommende melder seg etter hvert.

Løser du årets julemysterium?

Har du som leser en førjulsdetektiv i magen så tar vi imot alle tips som kan lede oss til selgeren eller Ingjerd (78). Kanskje så du hendelsen eller kjenner de involverte? Ta kontakt med Adresseavisen her hvis du har noen tips!