De siste dagene har det vært fantastisk høstvær i Trøndelag med sol og temperaturer over 20 grader. Den høyeste temperaturen målt tirsdag var i Orkdal, der temperaturen klatret til 20,2 grader på det varmeste, ifølge Meteorologisk institutt.

- Ser veldig bra ut

Det fine været fortsetter også de neste dagene.

- Det ser veldig bra ut, spesielt til og med lørdag. Det blir fortsatt varmt og mye av det samme været som har vært de siste dagene, sier vakthavende meteorolog Aslaug Skålevik Valved ved Meteorologisk institutt.

Kan bli regn

Selv om det er fin temperatur øker vinden torsdag.

- Man bør være oppmerksom i indre fjord- og dalstrøk på at det kan blåse en god del vind der, mellom liten til stiv kuling, sier Skålevik Valved.

Søndag ser det ut til at det blir litt mer overskyet og det kan komme litt regn.

- Men det er stor usikkerhet i langtidsprognosene, sier Skålevik Valved.

Roy Almli er ute på den daglige runden, som inkluderer Solsiden. - Jeg er ute hver dag, og kjører i all slags vær, sier han, men innrømmer at godværet ikke er å forakte.

Spesielt værfenomen: Se video av støvvirvel på Saupstad

Flere soltimer

Synes du det har vært en usedvanlig solrik september, så stemmer det. 115,5 soltimer er normalen for september i Trondheim. Så langt i september har det vært 162,4 soltimer i Trondheim. Det er mer enn i hele august da det var 149,9 soltimer, opplyser klimavakten ved Meteorologisk institutt.