Sykehuset vil i år vurdere flere tiltak for at røykeforbudet skal bli respektert. St. Olavs Hospital ønsker å begrense røyking på sykehusområdet.

- Dette gjør vi for at ikkerøykere skal slippe å bli utsatt for passiv røyk. Dette er i tråd med tiltak i resten av samfunnet, og bør også gjelde på et sykehus, sier organisasjonsdirektør Heidi Magnussen.

Her kan du lese hva andre mener om St. Olavs Hospital

- Vurderer røykebod

Per i dag finnes det ikke noe tilrettelagt område for røykere på St. Olavs Hospital.

- Om pasienter, som røyker, skal respektere forbudet, må de gå ut av sykehusområdet for å røyke. Vi vil nå vurdere å sette opp en røykebod eller markere områder der det er lov å røyke, forteller Magnussen.

St. Olavs Hospital vil også undersøke om det er godt nok opplyst at sykehusområdet skal være røykfritt.

- Vi jobber også kontinuerlig med å holde området rent og ryddig. Hvis det er det, tror jeg det vil være høyere terskel for å slenge fra seg en sneip, sier Magnussen.

Dette er Oppdraget

Vi vil høre fra deg om din opplevelse av St. Olavs Hospital. Tips «Oppdraget» på epost: oppdraget@adresseavisen.no . Eller gi oss et innblikk i din hverdag på sykehuset via Instagram og Twitter ved å bruke #AdressaOppdraget.

Sigarettsneiper tett i tett

Adressa.no tok turen til St. Olavs Hospital for å undersøke hvordan forbudet blir respektert. Vi møtte flere røykere inne på området. Ved benkene lå sigarettsneiper tett i tett.

- Det er ikke bra. Forbudet er imidlertid vanskelig å håndheve. Gatene inne på området ser ut som vanlige bygater og det er mye gjennomgangstrafikk. Det er derimot gledelig å se at våre ansatte tar det på alvor. Jevnt over synes jeg vi er på rett vei, men vi må holde fokuset oppe, sier Magnussen.