- Jeg var litt forbauset. Men vi har heldigvis ikke fått en eneste avbestilling, forteller Irene Ingebrigtsen hos Star Tours i Trondheim.

Hun hadde ventet telefoner med spørsmål om Thailand, og kanskje avbestillinger fra morgenen av i går.

Ingebrigtsen anslår at om lag 30 trøndere skal reise med de to siste flyvningene for sesongen fra Gardermoen.

Informasjonssjef Lena Petterson i Star Tours opplyser at selskapet har fått noen få avstillinger fra østlandsområdet, men ellers ingen.

Start Tours har for tiden 230 norske gjester i Thailand. Normalt er tallet dobbelt så høyt, men trafikken er fortsatt sterkt preget av tsunamien 2. juledag. Star Tours evakuerte gjester fra fire hoteller natt til tirsdag. Alle var tilbake i går morges.

Pettersson forteller at ingen av gjestene har ønsket å avbryte ferien.

- Kommer dere til å trappe ned Thailand neste sesong etter det som har skjedd?

- Jeg forstår at noen reagerer, men vi fortsetter med våre programmer på begge sider av Thailand. Faktisk øker vi litt. Vi håper at folk ser på dette som eksepsjonelt. Vi har hatt mange år uten jordskjelv. Thailand må ikke bli stigmatisert, det er det verste som kan skje.

Sov over varselet

Salgsdirektør Marie-Anne Zachrisson i My Travel, som omfatter Saga, Ving og Globetrotter, sier at de fleste av deres gjester på Phuket sov gjennom natten uten å ha hørt tsunamivarselet. My Travel har 1800 nordiske gjester på Phuket, av dem 464 fra Norge. En fjerdepart møtte frem til informasjonsmøter i går morges.

- Ingen har varslet at de vil hjem umiddelbart. Vi har heller ikke mottatt noen avbestillinger, men har fått elleve nye bookinger, sier salgssjefen.

My Travel har heller ikke planer om å trappe ned Thailand som reisemål for neste sesong.

- Vi holder omtrent samme volum, men kjører bare ett fly ukentlig fra Gardermoen. I stedet vil den andre flyavgangen veksle mellom regionene. Værnes skal ha flest med fem avganger. Det eneste reisemålet som foreløpig er litt uvisst for oss, er Phi Phi, sier Marie-Anne Zachrisson i My Travel.