Malvik: Dermed går det trolig mot en ny rettssak om den omfattende mobbingen en kvinne i tjueårene skal ha blitt utsatt for under ungdomsskoletiden i Malvik.

Kvinnen ba denne uken kommunen ved rådmannen og ordføreren spesifikt om at kommunens behandling av mobbesaken måtte skje i åpne møter. Kommunens svar var å lukke hele det drøyt tre timer lange formannskapetmøtet fredag.

- Kommunes behandling av saken og av oss får det til å føles som om mobbingen fortsetter, sier kvinnens far til Adresseavisen.LES OGSÅ: Ungdomsskole i Malvik dømt for mobbing

Vant i tingretten

Malvikkvinnen sakssøkte kommunen på grunn av problemene hun har fått i ettertid som følge av mobbingen hun var utsatt for. I november fastslo Sør-Trøndelag tingrett at kommunen og skolen er ansvarlig for skadene hennes. Kommunen er derfor også ansvarlig for hennes økonomiske tap. Kvinnens advokat har varslet at det vil bli fremmet et stort erstatningskrav, men dette er så langt ikke presentert. Dommen er ikke rettskraftig fordi ankefristen ikke er utløpt.LES OGSÅ: Mobbeoffer kan komme til å kreve millionerstatning

En usedvanlig ordknapp ordfører Ingrid Aune (Ap) var den eneste som uttalte seg etter møtet fredag. Hun ville ikke opplyse stemmefordelingen i saken om anke.

- Formannskapet har vedtatt at Malvik kommune bør anke dommen fra tingretten. Det er forhold ved dommen vi ønsker å prøve i lagmannsretten, sier Aune.

Hva slags forhold det er snakk om vil hun ikke gå nærmere inn på. Ordføreren ville fredag ikke svare på andre spørsmål om saken.

Skjelte ut ordføreren

Etter å ha blitt nektet å komme inn på møtet, ventet kvinnens foreldre utenfor kantina og formannskapssalen i andre etasje i rådhuset i Hommelvik i tre timer fredag ettermiddag.

- Vi er her for å vise at dette handler om mennesker, sier faren til kvinnen i tjueårene.

Han og kona opplever kommunens knappe kommentarer og manglende svar på ytterligere spørsmål som en provokasjon. Ordfører Ingrid Aune måtte tåle en skikkelig utskjelling for kommunens behandling nå og tidligere. Aune innrømmer overfor familien at hun og de andre politikerne syntes det hele var en svært vanskelig sak.LES OGSÅ: Tatt ut av skolen etter mobbing

LES OGSÅ: Grov sms-mobbing

Håpet saken ville være over

Familien legger ikke skjul på at de ikke har tiltro til Malvik kommune. De forteller at de ble avvist da de har forsøkt å ta opp problemene før kvinnen gikk rettens vei. En minnelig løsning eller rettsmegling ble også blankt avvist av kommunen før rettssaken.

- Vi hadde virkelig håpet at saken skulle være over med tingrettens dom, slik at vi kunne gå videre. Dette er en enorm belastning for en familie. Vi har levd med det i mange år, sier faren.

Overfor Adresseavisen legger han også vekt på at de er provosert over at de ikke blir hørt når de ber om åpenhet i den videre behandlingen av saken.

- Det er en viktig sak for de som kommer etter og eventuelt blir mobbet. Vår datter har valgt å være åpen om det hun har opplevd og saken, med selv de mest intime detaljer har gått i en åpen rettssal. Kommunen på sin side velger likevel å behandle dette bak stengte dører til tross for at hun har fritatt dem fra taushetsplikt, sier faren.

Var uenige

Adresseavisen er kjent med at det skal ha vært dissens blant formannskapspolitikerne fredag.

- Jeg sa fra i møtet at jeg var uenig i vedtaket og ville si det, sier Fremskrittspartiets Lill Harriet Sandaune.

Heller ikke hun vil si noe om stemmefordeling eller hvem som stemte for og mot, men henviser alle ytterligere spørsmål om saken til ordføreren.LES OGSÅ: - En myte at mobbing ikke kan stoppes\LES OGSÅ: - Tror ett av fem småbarn blir utestengt