Det er registrert ett tilfelle av svineinfluensa på "Tak over hodet" på Moholt

– Den tsjekkiske studenten følte seg litt sjaber og dro for egen maskin til legesenteret på Gløshaugen, der hun fikk påvist svineinfluensa., sier prosjektleder Tove Lill Karlsen ved StudiebyEN.

Studenten, som har bodd i midlertidige lokaler til ”Tak over hodet”, er nå flyttet til et eget sykerom på Moholt.

– Der vil hun bli ivaretatt av en egen husvert som sørger for at hun får mat og alt hun trenger. hun har ikke hatt noen alvorlige symptomer, opplyser Karlsen.

Sovesaler

Adresseavisen skrev tidligere denne uken at studenter ligger på sovesaler med opptil 25 personer i lokalene til «Tak over hodet». En del av dem var blitt lovet leilighet før de kom til Trondheim av Studentsamskipnaden, men fikk kontrabeskjed da de ankom byen.

– Dette gjelder ikke den tsjekkiske studenten. Hun var klar over at hun ikke hadde noen leilighet i vente før hun kom hit den 10. august. Hell i uhell er det dessuten at hun kun delte rom med bare to andre personer her hos «Tak over hodet», sier prosjektlederen.

Samlet beboerne

StudentbyEn fikk beskjed om at en av studentene hadde fått svineinfluensa like før klokken 15 fredag. Klokken 17 ble det holdt orienteringsmøte i lokalene til «Tak over hodet» i regi av StudiebyEN, HMS-sjef Anne-Beth Holte ved NTNU, og smittevernoverlegen i Trondheim, Guttorm Eilertsen.

– Vi samlet så mange av beboerne som mulig, samt våre egne vakter slik at alle får så god informasjon som mulig. Helt siden starten har vi vært oppmerksomme på muligheten for at noen av studentene kunne få svineinfluensa. Derfor har vi hele tiden orientert om de smitteforebyggende tiltak som helsemyndighetene anbefaler, som god håndhygiene og liknende, sier Tove Lill Karlsen.

Holte understreker at NTNU er veldig bevisst på risikoen for svineinfluensa og har etablert en ressursgruppe som følger situasjonen kontinuerlig.

Smittevernlegen sier i pressemeldingen fra StudiebyEn at kommunen ikke anser et slikt tilfelle som alvorlig, og at svineinfluensa kun arter seg som en vanlig influensa.

Studentene bor i slike rom på Moholt. Foto: Rune Petter Ness