I forbindelse med etableringen av Bileco Car Parts Norway AS vil Mekonomens butikker og e-handel, hvor forbrukere handler bilrelaterte produkter, bli faset ut, skriver selskapet i en pressemelding.

Det var Indre Akershus Blad som skrev om saken først.

Det nye grossistselskapet skal bestå av ett sentrallager og 32 lokale distribusjonssentre rundt i Norge. Endringene vil bli gjennomført i løpet av 2024.

– Alle ansatte likestilles når de gjenværende distribusjonssentrene skal bemannes ut ifra normale utvalgskriterier som ansiennitet og kompetanse, sier administrerende direktør i Mekonomen Company, Geir Hoff, til avisen.

– Målet er å etablere en fremtidig struktur for hele Mekonomen Company Norge som gjør oss mer konkurransedyktig og mer rustet for nåværende og fremtidige behov. Vi ønsker å styrke oss ut mot verkstedskundene og velger derfor å gjøre dette, sier Hoff.

I følge Mekonomens egne nettsider så har selskapet to rene butikker i Trøndelag, en i Steinkjer og en i Trondheim. Mekonomen har til sammen 19 lokasjoner i Trøndelag, med butikker eller verksteder, skal man tro nettsida.