Politiet i Trondheim har denne helga brukt store ressurser på å etterforske hva som ligger til grunn for Vibeche Sofie Falck Danielsens (48) forsvinning.

– Utover det har det vært ei helg på det jevne. Det har vært kaldt, samtidig har vi fått flere meldinger om branner, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet beklager også at de ikke har fått prioritert alle hendelsene denne helga. Det har vært mye for dem å gjøre med 210 loggførte hendelser, i tillegg til at store ressurser på politihuset har etterforsket den pågående drapssaken.

–Vi forstår at mange kan bli irriterte over at de blir holdt våkne eller at de ikke får svar hos oss, men det er ikke bestandig vi har kapasitet til å prioritere alle hendvendelsene, sier Leif Berglund.

Fredag:

22. 57: Politiet i Trondheim fikk melding om en full mann utenfor en restaurant på Byåsen, og i tillegg til dem ble en ambulanse sendt til stedet. Det viser seg at mannen har problemer med å puste og det blir startet med hjerte- og lungeredning. Mannen, som er født i 1979, blir fraktet til sykehus, og søndag er han utenfor livsfare.

22.58: På Persaunet nekter en mann i starten av 30-årene å etterkomme politiets pålegg. Han vil bli anmeldt for forholdet.

Lørdag:

00.17: Politiet får melding om festbråk på Byåsen. Ifølge melder spilles det høy musikk og at flere personer er svært høylytt. Det skal ha vært til stor sjenanse for flere av naboene, men utover natten roer det seg ned. Politiet forteller at de ikke hadde kapasitet til å sende ressurser til stedet.

00.45: Politiet sender patrulje til Dronningens gate etter de fikk melding om slåsskamp mellom to kvinner, der den ene skal ha slått den andre kvinnen. På stedet møter politiet den fornærmede uten at de observerer at hun er fysisk skadd, mens den andre kvinnen skal ha forlatt stedet. Politiet avventer anmeldelse fra den fornærmede.

Søndag:

00.52: En person skal ha oppført seg truende overfor en dørvakt i Fjordgata i Trondheim. Dørvakten forteller til politiet at vedkommende nekter å dra fra stedet, og de velger derfor å sende en patrulje dit. Da politiet ankom stedet er ikke den truende personen å finne. De vil derfor ikke forfølge saken videre.

00.57: En beruset kvinne, født i 1992, klarer ikke å gjøre rede for seg utenfor en restaurant i Nordre gate. Etter at politiet ankommer stedet kommer en av hennes venninner som hjelper henne bort fra stedet.

01.01: En 22 år gammel mann ble påsatt håndjern av en dørvakt utenfor en restaurant i Nordre gate etter å ha kommet med flere drapstrusler mot vakten. Før dette skal vakten ha nektet 22-åringen adgang til restauranten. Mannen får muntlig pålegg av politiet om å dra hjem. Vedkommende tar det til etterretning og politiet vil ikke forfølge saken videre.

02.12: To menn, født i 1967 og 1989, blir anmeldt av politiet for ulovlig drosjevirksomhet etter å ha blitt stanset med passasjerer i en privat bil på Møllenberg. Politiet har nå begjært bilen avskiltet.

04.11: Politiet får melding om at en mann i starten i 20-årene oppfører seg utagerende mot kjæresten på vei hjem fra fest. Mannen ble satt i arrest av politiet, mens kvinnen ble kjørt hjem i drosje.

04.28: En drosjesjåfør melder til politiet at han har blitt slått av en passasjer som etterpå knuste taksameteret hans. Gjerningsmannen løp deretter fra stedet mot Heimdal kirke. Han skal før hendelsen ha betalt for drosjen med bankkort som kan spores. Sjåføren vil anmelde hendelsen mandag.

04.44: Politi og brannvesen rykket ut da det oppsto brann i en bil som sto på en parkeringsplass på Jakobsli. Brannen ble etter hvert slukket, og bilen ble tauet inn. Ifølge politiet skal brannen ha startet i motorrommet på bilen, og de har opprettet sak på hendelsen.

05.41: En mann født i 1981 ble stanset for at han skal ha drevet med privat drosjevirksomhet. Politiet har ilagt bruksforbud på kjøretøyet til vedkommende i fire måneder.

06.10: Politiet stanset en ny piratdrosje i Dronningens gate. De har opprettet sak mot føreren – en mann født i 1957. I tillegg har de ilagt bruksforbud på kjøretøyet hans i tre måneder.

12.28: Politiet fikk melding om en gressbrann på Byneset. Ifølge dem skyldes brannen bråtebrenning, som ikke ble passet på tilstrekkelig. Politiet sier at de har opprettet sak på forholdet.