Tidligere i vinter mottok 74-åringen Kongens fortjenstmedalje. Mandag var han invitert til mottakelse på Slottet sammen med 30 andre medaljemottakere.

Helt siden han gikk ut fra NTH i 1967 har Wikander hatt en rekke ledende stillinger i NSB og Jernbaneverket. Han er fortsatt i full jobb, nå som sjefingeniør innen Signal og Tele.

– Det er så givende å gå på jobb, så hvorfor skulle jeg ikke fortsette? sa Wikander da vi intervjuet ham i mars.

I oktober blir han pensjonist. Men mye av livet vil fortsatt foregå på skinner.

– Jeg kommer til å fortsette med jernbanehistorie. Det er spesielt en del tidlig historie rundt de operative systemene for å fremføre tog som ikke er behandlet tidligere av historikere. Der har jeg en fordel med at jeg også er ingeniør, fortalte Wikander.

Gjennom året holder kongeparet flere mottakelser for mottagere av Kongens fortjenstmedalje. Seremonien starter med omvisning på Slottet. Deretter hilser hver mottaker med ledsager på kongen og dronningen. Etterpå er det lett servering med kongeparet til stede.

Les mer om kriteriene for Kongens fortjenstmedalje på slottet.no.

Hedret: Johan Anton Bie Wikander ble tildelt Kongens fortjenstmedalje i mars. Her flankeres han av direktør for Jernbanedirektoratet, Elisabeth Enger (til venstre) og Foto: Arvid Bårdstu/Jernbaneverket
Kongens fortjenstmedalje Foto: Kjartan Hauglid, Det kongelige hoff