Adresseavisen møtte Maria Amelie på politiets utlendingsinternat på Trandum i dag. 25-åringen er helt uviss på sin skjebne, men har ikke gitt opp kampen om å få bli i Norge.

– Jeg har gått på autopilot siden jeg ble arrestert. Men jeg sov bra i natt, jeg har fått dusjet og situasjonen begynner å gå opp for meg, sier Maria Amelie, som etter forholdene virker ved godt mot.

- Det er nå det gjelder, sier hun.

27. januar er D-dag

Maria Amelie har ifølge sin advokat fått forsikringer fra politiet om at hun ikke vil bli sendt ut fra Norge før 27. januar. Det skriver Aftenposten.no.

Hvis saken ikke er ordnet da, risikerer vi at bommen går ned, Maria blir sendt ut av landet og risikerer da å måtte vente i årevis på å få anledning til å komme tilbake, sier hennes advokat, Brynjulf Risnes.

Den papirløse flyktningen ble i går fremstilt for varetektfengsling i Oslo tingrett, og i kjennelsen ble det fastslått at hun skal være i myndighetenes forvaring på ventemottaket Trandum ved Gardermoen. Hun ble kjent i offentligheten etter å ha skrevet sin historie og publisert den i boka «Ulovlig norsk» i fjor høst.

Vurderer å saksøke UNE

- Begrunnelsen for avslaget var mangelfull. Nå vurderer vi å saksøke UNE, sier Maria Amelies advokat, Brynjulf Risnes til adressa.no.

- Det var sjokkerende for støtteapparatet at det ble dette utfallet, sier Risnes.

Han synes det er ufattelig at Maria Amelie aldri har fått forklart sin side til noen i myndighetene.

- Det er helt unikt at en person kan bli sendt ut uten å ha vært til et intervju med de som sender henne ut. Ingen vil gi henne en sjanse til å fortelle sin side av saken. Det er underlig, sier Risnes.

Den papirløse asylsøkeren sier at hun sov i natt. Foto: RUNE PETTER NESS
Maria Amelie befinner seg på politiets utlendingsinternat på Trandum. Foto: RUNE PETTER NESS