Anundsen må svare om vådeskudd i Stortinget

Oslo (NTB-Laila Nguyen): Justisminister Anders Anundsen (Frp) må svare om vådeskuddepisodene og politiets midlertidige bevæpning i Stortinget 3. november. Da må fakta på bordet, krever justiskomiteens leder Hadia Tajik (Ap).

Saken oppdateres.

Justisministeren unnlot å fortelle om vådeskudd på politistasjoner da han i juni redegjorde for Stortinget om bevæpningen av politiet.

Nå har justiskomiteen innkalt ham til høring i Stortinget, melder VG tirsdag.

Tajik krever at Anundsen da redegjør for vådeskuddene.

– I debatten etter redegjørelsen ble det stilt spørsmål om negative konsekvenser knyttet til den midlertidige bevæpningen, spørsmål som ikke ble besvart. Da vi i ettertid gjennom mediene ble kjent med flere vådeskudd, var dette heller ikke kjent for komiteen, sier hun til NTB.

Det var en enstemmig komité som ønsket høring, sier Tajik. (©NTB)

På forsiden nå