Støttegruppe vil ha gransking av 22. juli-midler

Støttegruppen etter 22. juli vil ha en nasjonal gjennomgang av kommunenes bruk av oppfølgingsmidler.

Lisbeth Røyneland er leder i Støttegruppa for 22. juli.   Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Siden 2011 har Stortinget bevilget til sammen 180 millioner kroner til oppfølging av berørte etter angrepene mot regjeringskvartalet og Utøya. Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli-angrepene har ved en rekke anledninger de siste årene blitt kontaktet av berørte som ikke har fått den hjelpen de trenger i sin kommune.

- Vi har påpekt dette overfor myndighetene en rekke ganger og gitt uttrykk for at pengene mange steder ikke er brukt på de berørte, sier leder Lisbeth Røyneland i støttegruppen til VG.

Støttegruppen mener det må undersøkes hvordan pengene har blitt brukt.

- Vi mener Helse- og omsorgsdepartementet nå må sette i gang en nasjonal kartlegging av hele ordningen, hvor også brukerne selv blir spurt om tilbudet de har mottatt, sier Røyneland, som selv mistet datteren på Utøya.

På forsiden nå