40 millioner fra regjeringen til regnskogen

Oslo (NTB-Birgitte Iversen/Anna Nesje): Regjeringen gir 40 millioner kroner til Regnskogfondet, kunngjorde statsminister Erna Solberg sent søndag kveld. Da hadde det til sammen kommet inn over 150 millioner.

Saken oppdateres.

– Siden klimaforliket i 2008 ble vi enige om 3 milliarder kroner årlig. Gjennom det blir det gjort avtaler med andre land som forplikter seg til mindre hogst, og folk skal få andre leveveier, sa Solberg til NRK.

Hun påpekte at pengene har gitt resultater:

– I Brasil har avskogingen gått ned med 75 prosent, sa hun.

På spørsmål om hva hun mener om oljefondets investeringer i selskaper som bidrar til mer hogst av regnskog, parerte Solberg med at fondet har mulighet til å styre disse selskapene i en mer bærekraftig retning, og at disse investeringen dermed kan føre noe godt med seg.

Regnskogfondet nådde målet om 100.000 bøssebærere søndag kveld. Da vet vi at vi vil få et helt fantastisk resultat, sier leder i fondet, Lars Løvold. (©NTB)

På forsiden nå