BT har skrevet gjentatte saker om asylbarna som var sendt ut av Norge.

En forskrift som trådte i kraft i sommer ga en begrenset gruppe med barnefamilier rett til å få sin sak vurdert på nytt.

Nå har Utlendingsnemnda (UNE) behandlet alle sakene. Av de 28 barnefamiiliene som var sendt ut av landet - og søkte om ny vurdering - får fire familier komme tilbake.

Én av de fire familiene er allerede tilbake i Norge, skriver Bergens Tidende.

Noen må søke igjen

Som BT tidligere har omtalt, er Shaimaa Yusuf (11) og hennes familie blant dem som fikk returnere til Norge. De har ennå ikke kommet tilbake.

To av de fire familiene, får begrenset tillatelse. Dette gjelder blant annet familien til Shaimaa Yusuf. Begrenset tillatelse vil si at de blir plassert på asylmottak og må søke fornyet oppholdstillatelse hvert år. Årsaken er at det er tvil om deres identitet.

Blant dem som ikke får komme tilbake, er familien til Haris Baloch Sadek (19) - som bodde i Arna.

Flest fra Afghanistan eller Nigeria

«Foreløpig kan vi melde at alle sakene er vurdert individuelt og konkret. UNE har fulgt den praksis som gjelder etter at reglene for vurderingen av barns tilknytning til Norge ble endret i desember 2014», skriver UNE på sine hjemmesider.

UNE skriver videre at de fleste av barnefamiliene er fra Afghanistan eller Nigeria og hadde bodd i Norge i mellom fire og seks år da de ble sendt ut. Totalt har 41 ulike beslutningstakere deltatt i avgjørelsene.