Hurtigruten-ansatt funnet død: Vold i Bergen et mysterium

Mannen (26) fortalte kolleger om vold i en park i Bergen. Men politiet vet ikke hvor og når - og vil gjerne ha tips.

Funnet død: Mannen møtte ikke opp på vakt slik han skulle. Kollegaene fant ham død på lugaren onsdag kveld sist uke, da skipet lå til kai i Kristiansund. Foto: JONAS HJELLNES 

Saken oppdateres.

Onsdag kveld den 18. november ble en mann funnet død på lugaren på hurtigruteskipet MS Vesterålen.

Det skjedde da skipet lå til kai i Kristiansund, skriver bt.no i dag. Saken blir etterforsket som et mistenkelig dødsfall, en betegnelse når unge dør uten kjent dødsårsak.

Mandag morgen forteller overbetjent Knut Endreseth ved Kristiansund politistasjon at mannen ble obdusert i Trondheim fredag, men at de fortsatt venter på rapporten derfra.

- Vi har ikke noe mer svar i dag enn vi hadde fredag. Resultatet kommer trolig i dag eller i morgen, sier Endreseth til BT.

Les også: Navnet er frigitt

Les også: Slik skal hurtigruten fornyes i Rissa

Fortalte om park

Overbetjenten forteller at mange avhør er tatt, og at alle de avhørte har hatt status som vitner.

- Det dreier seg om avhør av kolleger, venner og familie. Fortsatt gjenstår en del avhør og etterforskning. Vi samarbeider med politiet i Bergen for å få kartlagt mer rundt foranledningen, hvem han var i kontakt med og hva som skjedde i Bergen. Vi ønsker å finne ut mest mulig om avdødes bevegelser før han gikk om bord, sier Endreseth.

Det er ikke mistanke om at noe straffbart har skjedd om bord, opplyser overbetjenten.

Like før helgen meldte nettstedet maritime.no at det var 26 år gamle Øystein Lie Nilsen fra Kristiansund som ble funnet død.

Han var ansatt på Hurtigruten, og 26-åringen mønstret på i Bergen tirsdag den 17. november. Altså dagen før han ble funnet død på lugaren.

- Blødde fra nesen

- Da han kom om bord, blødde 26-åringen fra nesen, forteller Endreseth.

Tidligere har politiet gått ut med at mannen fortalte kolleger at han var utsatt for et voldelig ransforsøk før han gikk om bord i Bergen.

Et tema for etterforskningen er om dette kan settes i sammenheng med dødsfallet.

Nå sier Endreseth at det angivelige ransforsøket, ifølge avdøde, skjedde i en park i Bergen.

- Men vi har ikke funnet ut noe mer om selve hendelsen. Vi vet ikke hvilken park det dreier seg om.

Ifølge politiet hadde 26-åringen ingen annen tilknytning til Bergen enn at han mønstret på der - og at han hadde bekjente i byen.

Politiet er interessert i opplysninger om mannens bevegelser tirsdag 17.11.15, og også dersom noen har andre opplysninger om saken.

«Da bes de ta kontakt med Kristiansund politistasjon på telefon 715 89000», skriver Endreseth i en sms.

- Jobber på bestilling

Etter hva BT forstår, har politiet i Bergen blant annet blitt spurt av kollegene i nord om å gå gjennom videoovervåking som kan tenkes å belyse saken. Politiet i Nordmøre har også bedt om vitneavhør i Bergen.

- Vi vet ikke om avdøde var alene eller sammen med noen da ransforsøket skjedd, sier Endreseth.

Ved Bergen sentrum politistasjon mandag sier politioverbetjent Jan Kåre Aaberg at de «ikke har noe informasjon i saken å gå videre med foreløpig». Aaberg jobber for voldsavsnittet.

- Vi må henvise til politiet i Nordmøre for kommentarer. Vi jobber på bestilling fra dem, og jeg har ikke helt oversikt over hva vi har sjekket, sier Aaberg.

På forsiden nå