Stortinget stanser sammenslåing av tingretter

Det er fortsatt liv laga for en rekke mindre tingretter rundt omkring i landet etter at justiskomiteen på Stortinget har stanset arbeidet med sammenslåinger.

Flere mindre domstoler blir likevel ikke slått sammen.   Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Oslo: Dermed vil Søre Sunnmøre tingrett i Volda og en rekke andre tingretter landet rundt bestå, skriver Sunnmørsposten.

– Vi ønsker å skape ro rundt situasjonen for tingrettene. Et flertall på Stortinget gir nå beskjed om at vi ikke ønsker flere sammenslåinger, noe som betyr at Søre Sunnmøre tingrett i Volda vil bestå, sier Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik til avisen.

LES OGSÅ: Legger ikke ned Fosen tingrett likevel

Det er i forbindelse med komiteens budsjettarbeid at vedtaket om å stanse dette arbeidet ble fattet. Arbeidet med budsjettet avsluttes på fredag.

– Jeg har vært i kontakt med vår mann i komiteen. Det har vært diskusjoner rundt denne saken, og det er nå etablert et flertall ved at regjeringspartiene sammen med KrF og Venstre støtter dette, forklarer Nesvik.

Domstolsadministrasjonen har i lang tid jobbet for å redusere tallet på tingretter i Norge. Argumentet har vært at flere av tingrettene har for liten saksmengde og problemer med å rekruttere tilstrekkelig med kvalifiserte dommere. Domstolsadministrasjonen har jobbet for at både Volda tingrett, Lofoten tingrett, Vesterålen tingrett, Trondenes tingrett, Ofoten tingrett, Senja tingrett og Nord-Troms tingrett skulle legges ned.

I Bergen har imidlertid ledelsene ved Bergen og Nordhordland tingretter ønsket en sammenslåing, noe de får grønt lys til å gjøre, skriver Bergens Tidende.

På forsiden nå