Der sitter hun mer eller mindre klistret til dataskjermen i hele påska, sammen med 5500 datanerder i alle aldre. Ifølge arrangøren er 11,2 prosent av deltakerne på The Gathering (TG) jenter.

– Jeg har vokst opp på datarommet sammen med brødrene mine og fetterne. Alle spilte data. For meg er dette en drømmepåske. Jeg har vurdert i dra hit flere ganger, og denne gang klaffet det, sier 20-åringen.

For Bolås var det i oppveksten like naturlig å spille data som å leke med dukker.

- Det startet med Nintendo og Gameboy fra jeg gikk i barnehagen. Så fikk jeg min første plastikk-PC, og siden har det ballet på seg med alle slags spill. Alle guttevennene mine spilte data og jeg ble en del av miljøet.

Det var trafikkaos rundt Vikingskipet da The Gathering åpnet

Rusa på spill

Selv om venninnene ikke deler Bolås sin store lidenskap, har de forståelse for at hun velger datapåske fremfor by eller skipåske.

- Det fine med TG er opplevelsen, stemningen, fellesskapet og at det hele er rusfritt. Dette er som et stort party hvor man er rusa på spill. Her er folk i alle aldre som har den samme interessen, sier hun.

Hun reiste til TG sammen med fetteren Martinus Nordgård og utelukker ikke at datapåske i Hamars nerdemekka blir en tradisjon i årene fremover.

Litt uteligger

- Hva med mat og søvn?

- Spising går greit, men søvn er det verre med. Den første natta prøvde jeg å sove under pulten og på tribunen, men ble vekket av vaktene som sa at det ikke var lov å sove der. Da følte jeg meg litt som en uteligger, sier Bolås. De har spilt mange av de samme spillene i oppveksten og et nostalgisk tilbakeblikk skaper gode minner og en god latter.

The Gathering arrangeres av Kreativ Norsk Dataungdom og ble første gang arrangert i 1992. Det er tyvende gangen at treffet arrangeres i Vikingskipet. TG er Norges største, og verdens nest største datatreff.

For fire år siden ble 14 tatt under narkotikaaksjon på The Gathering

AlunaGeorge, Lemaitre og Broiler sto for åpningskonserten av årets TG sammen med Juniorsymfonikerne. Helt i tro med The Gatherings ånd ble den samme konserten gjenskapt digitalt i spillet Minecraft.

The Gathering er Norges største, og verdens nest største datatreff