Her flyr Norges nye redningshelikopter

16 helikoptre skal erstatte dagens Sea King-flåte.

Norges nye redningshelikopter i lufta for første gang, Agusta Westland AW 101 T/N 0262 gjennomførte 45 minutter med testing på fabrikken i Yeovil i Somerset 21. mars 2016.

Saken oppdateres.

Den første testturen varte i 45 minutter, og forløp uten spesielle anmerkninger. Dette er likevel bare den første i en lang rekke tester før helikopteret settes i aktiv tjeneste, skriver justis- og beredskapsdepertmentet på sine nettsider.

I 2018 vil de nye redningshelikoptrene bli innført på Sola. Deretter på 330-skvadronens øvrige fem baser i Ørland, Banak, Bodø, Rygge og Florø. 

Les også: Problemer i kø for danskenes nye helikoptre

Justis- og beredskapsdepartementet har organisert anskaffelsen av nye redningshelikoptre og arbeidet er organisert som et eget prosjekt, NAWSARH (Norwegian All Weather Search and Rescue Helicopters). Norge har tegnet kontrakt på 16 nye redningshelikoptre av typen AW101-612, med opsjon på ytterligere 6.   Helikopter-avtalen med AgustaWestland skal være verdt 6,25 milliarder kroner.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå