Frp-leder Siv Jensen holdt landsmøtetale:

- Islamisme er ikke noe annet enn nazisme i sin verste form

Frp-leder Siv Jensen tok et kraftig oppgjør med terror og fundamentalisme i sin tale til landsmøtet i Frp.

Saken oppdateres.

GARDERMOEN: I landsmøtetalen takket hun norske soldater som deltar i operasjoner i utlandet, og mener de gjør en uuvurderlig innsats i kampen mot terrorisme.

- Islamisme er ikke noe annet enn nazisme i sin verste form. Det står for menneskeforrakt, forrakt mot folk, fremgang og optimisme. Og det er liberalismen som kan bekjempe dette, sa Jensen.

Men hun understreket at islamisme ikke kan bekjempes med ideologi alene. Hun slo fast at Frp skal støtte opp om satsing på Forsvaret og Norges forpliktelser gjennom Nato.

Feil svar

Frp-lederen angrep i sin tale Arbeiderpartiets skattepolitikk, og mener økt skatt er feil svar på den økende arbeidsledigheten landet nå opplever.

- Arbeiderpartiets svar på den økende ledigheten er økt skatt. Men det er et veldig dårlig svar. Det landet nå trenger er politikere som sørger for at bedriftene ansetter flere. Frp ser fremover, og ikke bakover. Norge skal være et land som hyller og premierer de som skaper. Norges muligheter ligger rett foran øynene på oss, sa Jensen.

Jensen brukte store deler av sin tale til å snakke om fremskritt og forandring. Hun tegner et bilde av Frp i regjering som et parti som tar Norge videre, og advarte mot å være skeptisk til forandring.

- Forandring er ikke slutten på noe godt, det er starten på noe bedre. Det er fremskritt som gjør at folk skaper ny vekst og gir folk nye muligheter, sa Jensen.

Olje er fremtiden

Siv Jensen tok også et oppgjør med de som ønsker å avvikle norsk oljevirksomhet. Hun sa fra talerstolen at det er viktig at Norge fortsetter å lete etter olje, og hente opp olje og gass i fremtiden. Frp-lederen viste til at det er norsk oljeindustri som har stått i bresjen for teknologisk utvikling som overføres til andre deler av norsk næringsliv.

Hun slo også fast at områdene utenfor Lofoten og Vesterålen må åpnes for petroleumsvirksomhet.

Frp-bølge

Frp-leder Siv Jensen blir båret frem på en bølge av velvilje og entusiasme i landsmøtegangene på Gardermoen. Selve landsmøtet ble åpnet i går, men tradisjon tro bruker partilederen lørdag formiddag til å ildne styrkene.

Det gjorde hun ved å fortelle om Frps mange seiere i regjeringskvartalet, men også med  angrep på Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre.

Medvind

10 år er gått siden Jensen tok over partiet etter partieier Carl I. Hagen. Oppslutningen om partilederen er sterkere enn på lenge.

Jensen tok Frp i regjering, og etter litt innkjøring er nå samlet parti kommet til at de elsker å sitte i regjering.

Etter et elendig kommune- og fylkesvalget i fjor høst med en oppslutning på 9,5 prosent, har den eskalerende flyktning- og migrasjonssituasjonen i Europa gitt Frp en solid medvind.  

En fersk meningsmåling som Dagbladet offentliggjorde fredag, viser at Frp er i medvind. Partiet får en oppslutning på 15,8 prosent, fram 1,2 prosentpoeng, mens Høyre går tilbake til 23,1 prosent.

Til tross for at partiveteranen Hagen har begynt å vifte med den kristne to-barnsmoren Sylvi Listhaug som en fremtidig mulig arvtager, blir Jensen søndag formiddag gjenvalgt av et takknemlig parti og samlet parti.

Hør Adresseavisens podcast om blant annet Frp-landsmøtet og Sylvi Listhaugs tur med redningsskøyta i Egeerhavet ved å klikke på bildet nedenfor.


 
 
På forsiden nå