Russ (19) kritisk skadd i russebussulykke

En 19 år gammel mann som trolig befant seg på taket av en russebuss, er kritisk skadd etter en ulykke i Arnanipatunnelen øst for Bergen natt til torsdag.

Saken oppdateres.

– Vi har fått melding fra AMK om at han har hodeskader og er kritisk skadd. Foreløpige undersøkelser tyder på at han har stått på taket på en russebuss og truffet noe i tunneltaket, opplyser operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til NTB.

– Vi har snakket med både sjåføren av bussen, russ om bord og vitner; det er det vi baserer oss på, sier Magnussen til Bergens Tidende.

Kriseledelse

Den skadde russen ble fløyet med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus. Sykehuset bekrefter at 19-åringen er kritisk skadd.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 2.37 natt til torsdag. Tre timer senere opplyste Magnussen at tunnelen var åpnet igjen, og at politiet hadde gjort de nødvendige undersøkelsene på stedet.

Fylkesrådmann Rune Haugsdal i Hordaland fylkeskommune sier til Bergens Tidende at de har satt kriseledelse for å tilrettelegge for informasjon og oppfølging av skolene.

– Vi forbereder nå mottak av elevene og hvilken informasjon de skal få, sier Haugsdal torsdag morgen.

– Trist og tragisk

Han var da ennå ikke kjent med hvilken skole den hardt skadde eleven hører til.

– Vi er i kontakt med flere bergensskoler for at de skal kunne forberede mottak av elevene. Ulykken er trist og tragisk, sier Haugsdal og legger til at de vil ta kontakt med både russestyret og russen selv i forkant av helgens feiring.

– Vi vil oppfordre til en fornuftig gjennomføring av feiringen, sånn at vi unngår tragiske hendelser som dette, sier han til avisen.

På forsiden nå