- Vi kan ikke la landet stoppe på grunn av dette

De ansatte jobber som vanlig ved postterminalen i Trondheim etter at mystiske pulverpakker ble funnet både i Stockholm og i Stokke.

44 personer ble sjekket av helsepersonell etter å ha blitt eksponert av et stoff i en postforsendelse ved postterminalen i Stokke i Vestfold. Terminalen ble evakuert, og politiet sperret av et område med radius på 100 meter rundt bygget.  Foto: NTB Scanpix

Saken oppdateres.

Siste nytt: Pulveret som ble funnet i et brev på postterminalen i Stokke, var et ufarlig melprodukt, opplyser politiet.

To pakker med et mystisk hvitt pulver ble funnet på en postterminal i Stockholm fredag morgen, etter at det samme skjedde på en postterminal i Stokke i Vestfold torsdag kveld.

Pakken i Stokke som inneholdt pulver sprakk da de ansatte behandlet forsendelsen.

- De ansatte fikk kløe på huden og svie i halsen. De ble sendt til sykehus, men alle er utskrevet nå, sier pressesjef i Posten, John Eckhoff, til Adresseavisen.

44 til sykehus etter funn av mistenkelig pakke i postterminal

- Dramatisk

Eckhoff sier at de ansatte har fulgt rutinene til punkt og prikke. De pakket forsendelsen i plast og la det i et skap, deretter ble myndighetene kontaktet.

- Det vi venter på nå er svar fra politiet om hva pakken inneholder, så håper vi at terminalen kan åpne igjen så fort som mulig.

De ansatte som ble sjekket av helsepersonell, i alt 44 personer, er alle nå på vei hjem eller tilbake på jobb.

-  Det er mange som har opplevd dette som dramatisk, og de kan komme hit og få en prat med egne kolleger og ledelsen, sier pressesjefen.

Ingen ekstra beredskap

Ved de andre postterminalene i landet, inkludert den i Trondheim, vil ikke Posten iverksette ekstra beredskap.

- Vi gjør ingenting. Det er ikke ukjent for oss at det kommer pakker med pulver eller væske, vi har rutiner for slikt. Det som var spesielt denne gangen var at de ansatte fikk fysiske reaksjoner. Vi håndterer millioner av sendinger og kan ikke la landet stoppe på grunn av dette, sier Eckhoff.

Pakketerminal stengt

Post- og pakketerminalen i Stokke er inntil videre stengt. Det er usikkert når terminalen kan gjenåpnes.

– Politiet har ikke mottatt resultat av analysene, men forventer svar i løpet av fredag. Det er ikke tatt en avgjørelse om når postterminalen blir gjenåpnet, sier lederen for etterforskningsseksjonen i Tønsberg, Knut Erik Ågrav, til NTB.

Også terminalen i Stockholm er stengt inntil videre og de ansatte blir sjekket av helsepersonell.

Politiet i Sverige har innledet etterforskning av saken og er i tett kontakt med norsk politi .

På forsiden nå