SAS flyr til Tyrkia søndag etter at selskapet innstilte flygningene etter kuppforsøket fredag kveld.  SAS har én tur-retur flygning fra Oslo til Gazipasa og én fra København i dag.

Tilbyr ombooking eller tilbakebetaling

Men selskapet tilbyr alle som har planlagt reiser fram til 23. juli,  å få tilbakebetalt reisen eller å booke om til en senere dato eller til en annen destinasjon, opplyser pressekontakt Cathrine Sandergren.

- Det skyldes den usikre situasjonen i Tyrkia, sier Sandergren.

Norwegian hadde to flygninger til Tyrkia i går, men har ingen rutefly i dag. Turkish Airlines flyr som normalt.

UD fraråder reiser

Det norske utenriksdepartementet fraråder fremdeles alle reiser til Tyrkia som ikke er strengt nødvendig. Utenriksdepartementet ber også folk som planlegger reiser til Tyrkia om å kontakte reiseoperatør eller flyselskap. De ber også reisende til Tyrkia om å registrere seg på reiseregistrering.no.

Det danske utenriksdpartementet  har endret sitt råd og fraråder derimot ikke folk å dra til Tyrkia i dag.

– Vi vurderer situasjonen fortløpende, og har tidligere pleid å følge andre nordiske lands råd, men foreløpig blir vårt reiseråd stående, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet til NTB.

Tyrkia mener selv at situasjonen i landet nå er stabil etter kuppforsøket.

Ulik praksis hos reiseoperatørene

Reiseoperatøren Tyrkiareiser flyr som normalt i dag på tross av reiserådene fra UD. Selskapet skriver på sine nettsider at de har fly med hjemvendende gjester og vil også returnere med passasjerer fra Norge. Folk som har billett, men ikke ønsker å reise, får tilbakebetalt det de har betalt.  Etter 18. juli går reisene som planlagt.

Star Tour opplyser på sine nettsider at alle reiser til Tyrkia er innstilt også søndag, men hjemreisene går som planlagt. Selskapet vurderer situasjonen fortløpende og vil kontakte alle berørte kunder direkte. Også Apollo har kansellert sine flygninger.

Ikke kanselleringer neste uke

I uken som kommer er derimot ikke pakketurene til Tyrkia kansellert.

Både Star Tour, Apollo og Ving opplyser til NTB at charterturene til Tyrkia vil gå som planlagt i neste uke.

– Vi kansellerer selvsagt turene dersom UDs reiseråd forblir slik den er akkurat nå, men dette kan endre seg, sier Nora Aspengren i Star Tour.

Reisebyrået måtte kansellere turer til Tyrkia lørdag og søndag fordi Utenriksdepartementet fraråder turer til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige.

– Vi ser jo nå at Danmark for eksempel har endret sitt reiseråd og fraråder ikke lenger folk å dra til Tyrkia. Dette kan jo endre seg i Norge også. Dermed kansellerer vi ikke noen turer nå, opplyser Aspengren.

Apollo og Ving har også flere planlagte turer til Tyrkia neste uke, og de har heller ikke tenkt å kansellere reisene foreløpig.

UD opplyser til NTB at reiserådet blir vurdert fortløpende.