Hurtigruten må kutte anløp

Ingen passasjerer kan tirsdag og onsdag gå på eller av hurtigruten Trollfjord mellom Trondheim og Bodø.

Motortrøbbel: MS Trollfjord fikk problemer og måtte til Fosen Yard for sjekk. 

Saken oppdateres.

Årsaken er tekniske problemer som ble oppdaget i Trondheim.

Motortrøbbel

Egentlig skulle MS Trollfjord gå nordover fra Trondheim til vanlig tid tirsdag klokken 12.00. Da ble det imidlertid oppdaget problemer med den ene motoren. Etter en tid, rundt klokken 16.00, valgte man å la skipet gå til Fosen Yard for en sjekk. Der ble det liggende til 18.25 før kursen kunne legges videre nordover.

Mange langs fjorden hadde da observert hurtigruta i uvanlig sakte fart ut fra Trondheim.

LES OGSÅ: Friskmelder Fosen Yard

LES OGSÅ: Heder til landets eldste hurtigruteskip

Dropper fem anløp

- Trollfjord ble altså sterkt forsinket, og vi besluttet å kutte alle anløp mellom Trondheim og Bodø. Hvis ikke vil forsinkelsen forplante seg hele veien til Kirkenes, sier kommunikasjonssjef Stein Lillebo i Hurtigruten.

Anløpsstedene som ble seilt forbi er Rørvik, Brønnøysund, Sandnessjøen, Nesna og Ørnes.

LES OGSÅ: Folkefest for hurtigruten

30-40 passasjerer berørt

Det var 500 passasjerer om bord da Trollfjord forlot Trondheim. Lillebo sier at anløpskuttene rammer mellom 30 og 40 passasjerer, som enten skulle av eller på hurtigruten. Bare én passasjer skulle av i Rørvik. Alle disse får nå tilbud om alternativ transport til bestemmelsesstedet, opplyser Lillebo.

Lillebo sier at det var et tannhjul som lagde trøbbel, men at alt nå fungerer alt som det skal på MS Trollfjord.

På forsiden nå