Sandberg ber eldre Frp-ere gi seg

Oslo (NTB): Frp-nestleder Per Sandberg ber eldre i Frp gi seg slik de yngre kan slippe til. Men han vil ikke si om det gjelder ham selv.

Saken oppdateres.

Sandberg sier til VG at han vil unngå feilen partiet gjorde i 2006 ved å ikke la talentfulle unge få en plass ved bordet. Han sier det i dag er mange talentfulle unge i partiet, og at disse er gode kandidater til å ta over for Siv Jensen i fremtiden.

– Meg blir det i hvert fall ikke. Jeg er ikke kandidat til å rykke opp fra nestleder. For tiden er det så mange unge talenter i Frp at vi ikke kan gjøre samme tabbe som vi gjorde forrige gang det var så mange gode unge i partiet, sier Sandberg.

Han nevner at Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen også er gode forslag til partilederplassen, men er usikker på om de er klare for arbeidet.

– De har begge et kristent livsgrunnlag og er veldig familiebundne. Å være statsråd er en ting, men også å være partileder er en så arbeidskrevende jobb, at de kommer til å tenke seg om mange ganger og ha grundige familieråd, før det kan være aktuelt.

Nestlederen vil derimot ikke si om han selv er åpen for å gi fra seg plassen, men sier han håper å få fornyet tillit som fiskeriminister. (©NTB)

På forsiden nå